Connect With Nature-Weekend

Wild Plants and Organic Cooking, Sauna experienceYlivuotto, Finland
Available in Finnish, English and Swedish
12 hours
12 spots per experience
June - September


What are we going to do

RAVINTOA, RYYTIÄ, ROHTOA JA RENTOUTUSTA

Alkaa klo 10-11 Vuoton Joutsenen pihalta. Klo 1 1 jälkeen villiyrttien ja luonnonvaraisten kasvien tunnistamista ja keräämistä tilan luonnonkedolla ja ympäristössä. Osallistuja saa tietoa hyödynnettävistä kasveista, niiden käytöstä monipuolisiin tarkoituksiin. Kerätään iltapäivän kokkaustarpeisiin aineksia. Klo 13 luomulounas. Klo 15.00 ryhdymme valmistamaan ruokia ja juomia villikasveista ja muista edeltä varatuista aineksista. Nautimme yhdessä valmistetun päivällisen. Sen jälkeen siirrymme yli kaksisataa vuotta vanhalle Lampelan tilalle, Lammin Pirtille, jossa odottaa klo 18 alkaen puulämmitteinen sauna tuoreine vihtoineen ja havu-pakurikylpypaljuineen. Saatavissa eri varauksesta turvejalkahoito ja/tai turvekasvonaamio tai kokovartalo turvehoito. Koko päivä on luonnonantimien ylistystä, kaikin aistien ja uusin silmin katsomista. Perinteiden voima on läsnä, uteliaisuuden kipinä syttyy palavammaksi tiedoksi, lopuksi illalla rentoudutaan ja hiljennytään puhdistuen. Henna-Riikka Tirin yritys, Kosketus Luontoon www.hennariikka.fi, toimittaa Lehto Peatin turvetta ja toteuttaa turvehoidot. Meillä on yhteinen tavoite.

KOSKETA LUONTOA - SE KOSKETTAA SINUA alkaa klo 10-11 Vuoton Joutsenen pihalta ja jatkuu illalla Lammin Pirtillä n. 1 km etäisyydellä aloituskohteesta. Majoittua voi joko pihaleirintään teltassa 12 €, vaunuillen 23-25 €, 1-hengen tai 2-hengen huoneissa. Luomuaamiainenkin varataan ennalta.#oulujoki

About Vuoton Joutsen - the Doer

Anja Henttunen on intohimoinen luonnon rakastaja ja aktiivinen luonnonsuojelija, kasvien sekä kaiken olevaisen ihmettelijä. Hän on työskennellyt lastentarhanopettajana 30 vuotta, kokkikoulutus 1998 ja valmistunut luonnontuoteneuvojaksi 2011. Olavi on rakentaja, ympäristönhoitaja ja eläkkeellä oleva erityisopettaja. Vuoton Joutsen on luomumatkailu-sertifioitu yritys, jonka palvelut ovat perustuneet kestävän kehityksen pohjalle jo 29 vuotta. Täällä erämaisella ja vesistörikkaalla Ylivuoton kylällä pääsee irti maailman melskeestä luonnossa rentoutuen ympäri vuoden. Tarjolla erämaakylällä tasokasta majoitusta ekomökeissä, huoneissa tai pihaleirinnässä järven rannalla, jossa 10 sähköpaikkaa. Perinteinen Lammin Pirtti sijaitsee Kiiminkijoen Lamminkoskella ja moderni Villa Wuotanka-huvila järven rannalla. Aamiaiset, puoli- ja täysihoidont voi varata tai majoituksen ilman muita palveluita. Kesäisin 1.6.-30.8. palvelee Kesäkahvila, -kioski ja Salakapakka päiväkävijöitä. Uniikit ruokailut on ennalta varattavissa myös pienille ryhmille. Saunoja on moneen lähtöön hyvinvointipalvelujen siivittäminä. Yrityksellä on uniikkeja, muualta löytymättömiä aktiviteetteja. Monipuolisia ohjelmapaketteja sorvataan ja räätälöidään luontoon, kulttuuriin ja historiaan liittyen. Melontakalustoa ja veneitä varusteineen vuokrataan kuljetuksineen ja opastuksineen. Yhteistyökumppani, Backwood Actionin Harri Tapio, opastaa erikestoisia melontaohjelmia, -kursseja ja -leirejä. Vapaana virtaava Kiiminkijoen vesivaellusreitti kulkee kylän läpi. Kalastusluvatkin saa meiltä. Kokous- ja juhlapalveluita toteutetaan omissa ja asiakkaiden tiloissa.

#oulujoki

Requirements

Säänmukainen pukeutuminen, hyönteiskarkote, auringolta suojaava päähine tai sadeasu, kumisaappaat tai muut suojaavat kengät. Saunomista varten osallistujalla oma pyyhe tai sen voi varata kohteesta hintaan 5 €. Majoitus pihaleirintään, huoneeseen-tai mökkiin eri maksusta. Luomuaamiainen on myös mahdollista varata. Tieto ruokarajoitteista tulee antaa ennalta. Tapahtuma toteutuu jos min. 6 henkilöä osallistuu. Palvelut tulee varata 3-4 päivää ennen toteutumisajankohtaa.

Rokua Geopark takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local