Connect With Nature-Weekend

Wild Plants and Organic Cooking, Sauna experienceYlivuotto, Finland
Available in Finnish, English and Swedish
12 hours
12 spots per experience
June - August


What are we going to do

RAVINTOA, RYYTIÄ, ROHTOA JA RENTOUTUSTA

19.6. alkaen klo 10. Ohjataan permakulttuurin mukainen metsäperunapalstan ja luomukasvimaan perustaminen. Klo 1 1 jälkeen villiyrttien ja luonnonvaraisten kasvien tunnistamista tilan luonnonkedolla ja ympäristössä. Osallistuja saa tietoa hyödynnettävistä kasveista, niiden käytöstä monipuolisiin tarkoituksiin. Kerätään iltapäivän tarpeisiin aineksia. Klo 13 luomulounas. Klo 15.00 ryhdymme valmistamaan ruokia ja juomia villikasveista ja muista varatuista aineksista. Nautimme yhdessä valmistetun päivällisen Luonnonkukkien- ja Avoimet puutarhat-päivien kunniaksi ja niiden keskellä. Sen jälkeen siirrymme yli kaksisataa vuotta vanhalle Lampelan tilalle, Lammin Pirtti, jossa odottaa klo 18 alkaen puulämmitteinen sauna tuoreine vihtoineen ja havu-pakurikylpypaljuineen. Saatavissa eri varauksesta turvejalkahoito ja/tai turvekasvonaamio. Koko päivä on luonnonantimien ylistystä, kaikin aistien ja uusin silmin katsomista. Perinteiden voima on läsnä, uteliaisuuden kipinä syttyy palavammaksi tiedoksi, lopuksi illalla rentoudutaan ja hiljennytään puhdistuen. Henna-Riikka Tirin yritys, Kosketus Luontoon www.hennariikka.fi, toimittaa meille Lehto Peatin turvetta. Meillä on yhteinen tavoite.

19.6.2021 KOSKETA LUONTOA - SE KOSKETTAA SINUA alkaa klo 10 Vuoton Joutsenen pihamaalta ja jatkuu illalla Lammin Pirtillä n. 1 km etäisyydellä aloituskohteesta. Majoittua voi joko pihaleirintään teltassa 12 €, vaunuillen 23-25 €, 1-hengen tai 2-hengen huoneissa. Luomuaamiainenkin varataan ennalta.#oulujoki

About Vuoton Joutsen - the Doer

Anja Henttunen on intohimoinen luonnon rakastaja ja aktiivinen luonnonsuojelija, kasvien sekä kaiken olevaisen ihmettelijä. Hän on työskennellyt lastentarhanopettajana 30 vuotta, kokkikoulutus 1998 ja valmistunut luonnontuoteneuvojaksi 2011. Olavi on rakentaja, ympäristönhoitaja ja eläkkeellä oleva erityisopettaja. Vuoton Joutsen on luomumatkailu-sertifioitu yritys, jonka palvelut ovat perustuneet kestävän kehityksen pohjalle jo 29 vuotta. Täällä erämaisella ja vesistörikkaalla Ylivuoton kylällä pääsee irti maailman melskeestä luonnossa rentoutuen ympäri vuoden. Tarjolla erämaakylällä tasokasta majoitusta ekomökeissä, huoneissa tai pihaleirinnässä järven rannalla, jossa 10 sähköpaikkaa. Perinteinen Lammin Pirtti sijaitsee Kiiminkijoen Lamminkoskella ja moderni Villa Wuotanka-huvila järven rannalla. Aamiaiset, puoli- ja täysihoidont voi varata tai majoituksen ilman muita palveluita. Kesäisin 1.6.-30.8. palvelee Kesäkahvila, -kioski ja Salakapakka päiväkävijöitä. Uniikit ruokailut on ennalta varattavissa myös pienille ryhmille. Saunoja on moneen lähtöön hyvinvointipalvelujen siivittäminä. Yrityksellä on uniikkeja, muualta löytymättömiä aktiviteetteja. Monipuolisia ohjelmapaketteja sorvataan ja räätälöidään luontoon, kulttuuriin ja historiaan liittyen. Melontakalustoa ja veneitä varusteineen vuokrataan kuljetuksineen ja opastuksineen. Yhteistyökumppani, Backwood Actionin Harri Tapio, opastaa erikestoisia melontaohjelmia, -kursseja ja -leirejä. Vapaana virtaava Kiiminkijoen vesivaellusreitti kulkee kylän läpi. Kalastusluvatkin saa meiltä. Kokous- ja juhlapalveluita toteutetaan omissa ja asiakkaiden tiloissa.

#oulujoki

Upcoming events

12 spots available

Requirements

Säänmukainen pukeutuminen, hyönteiskarkote, auringolta suojaava päähine tai sadeasu, kumisaappaat. Saunomista varten osallistujalla oma pyyhe tai sen voi varata kohteesta hintaan 5 €. Majoitus pihaleirintään, huoneeseen-tai mökkiin eri maksusta. Luomuaamiainen on myös mahdollista varata. Tieto ruokarajoitteista tulee antaa 17.6.2021 mennessä, joka on tapahtuman viimeinen vahvistus tai peruutusajankohta. Tapahtuma toteutuu jos min. 5 henkilöä osallistuu. Myös muut tapahtuman ympärillä olevat palvelut tulee olla varattu 17.6. mennessä.

Rokua Geopark takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local