Basic course in shamanism

SHAMANISMIA KOKEMUKSELLISESTI * SEREMONIA * RUMPUMATKAVilla Ruusula, Finland
Available in Finnish
48 hours
18 spots per experience


What are we going to do

Ympäröivä luonto kutsuu meitä nostamaan iloa ja valoa tähän keväiseen viikonloppuun ja koko elämänketjuun. Opimme viikonlopun aikana shamanismin perusteita ja rentoudumme yhdessä.
Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua shamaanin toiminnan perustehtäviin, ihmisen tietoisuuden luonnollisiin ulottuvuuksiin ja omaan itseemme tässä kohdassa elämäntietämme. Kurssi on suunnattu erityisesti ensimmäisiä kertoja shamaanin maailmaan tutustuville, tai henkilöille, jotka ovat harjoitelleet itsekseen, mutta haluavat nyt kokeilla yhteistä polkua viikonlopun ajan. Viikonloppu soveltuu myös aiemmin shamanismia harjoittaneille, mutta ensimmäistä kertaa Karhun Talon kursseille osallistuville.

Tarkastelemme luonnonhenkisyyttä syventyen omien kulttuuristen juuriemme tutkimiseen: Iloiten maailmanlaajuisesti merkittävästä loitsutraditiosta, kanteleen äänimaailmasta ja omasta muinaisuudestamme. Toisaalta kurotamme shamanistisella polulla kohti universaalia ihmisyyttä: Sitä, mikä yhdistää kaikkia meitä karvoihin katsomatta. Opimme tällä tavoin shamanismin ytimestä, eli ”Niin ylhäällä, kuin alhaalla; Niin alhaalla, kuin ylhäällä”, joka on eräänlainen koan eli arvoituksellinen kysymys. Arvoitusten ja myyttien äärellä kokoonnumme.

Käsittelemme kurssin aikana shamaanin toiminnan peruskiviä; mitkä ovat shamaanin tehtävät omassa elämässä ja laajemmassa merkityksessä. Teemme yhteisen energeettisen perustan, josta shamanistinen toiminta voi kehittyä. Kurssin aikana käsittelemme maailmankaikkeuden peruselementtejä, ja saamme kokemuksellisen käsityksen kuinka nämä yhdistyvät shamanistisessa tietoisuudessa. Kurssin aikana osallistujat tekevät omat shamanistiset alttarinsa, eli niin sanotun ”medicine table”:n, joka toimii shamaanin tukipisteenä oman taikuuden löytymisessä. Opit, kuinka tehdään perustus shamanistiselle alttarille, ja kuinka maa, vesi, ilma, tuli, ja avaruus yhdistetään alttariin harmonisesti, ja kuinka voit tehdä hyvän perustan omalle mahdolliselle shamanistiselle toiminnallesi. Alttari toimii shamaanin työn keskiössä, keräten siihen tärkeimmät työkalut ja hoitomuodot.

Rakennamme tällä kurssilla apachetan, eli pyhän kivipyramidin. Apacheta toimii ikäänkuin ”akupunktio-pisteenä” Äiti Maahan, hoivaten ja voimistaen sitä. Sadat ja tuhannet apachetat ympäri maapalloa muodostavat yhdessä muiden pyhien rakennelmien (kuten temppelien, stupien, kirkkojen) kanssa pyhän verkoston, jota osaltamme edistämme universaalissa, yhtenäistävässä mielessä. Kivet, joiden kanssa operoimme apachetan yhteydessä, toimivat osaltaan shamanistisina parantavina välineinä. Voimme itse jättää murheemme ja vaivamme kivien välityksellä tähän rakennelmaan, ja yhdistämme voimamme. Apacheta tulee toimimaan seremonioidemme keskiössä. Opit tekemään apachetan siten, että voit halutessasi rakentaa sellaisen myös omaan tärkeään paikkaasi.

Kurssin tarkoitus on ennen kaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi, oletpa kurssin jälkeen shamanismin harjoittaja, tai et.

Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet.

About Karhun Talo / House of the Bear - the Doer

Helena Karhu on syntyperäinen joensuulainen kansantietämyksen opettaja, yhteisökasvattaja ja kaksosäiti. Karhu kirjoittaa väitöskirjatutkimusta pohjoismaisesta shamanismista Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä shamanistisesta traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Lisää Helenasta tästä linkistä: https://www.karhuntalo.com/karhu

Requirements

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa kurssin aihepiiriä kohtaan. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön. Ruokailut ovat kurssin aikana kasvisruokaa.

VisitKarelia takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local