Basic course in shamanismi

Trust Your NatureVerkkovaara 1, Finland
Available in Finnish
48 hours
15 spots per experience


What are we going to do

SHAMANISMIA KOKEMUKSELLISESTI * SEREMONIA * RUMPUMATKA

OHJAAJANA
HELENA KARHU


Tervetuloa Kolille kesän parhaimpaan tutustumaan niin oman kansanperinteemme luonnonhenkisiin ulottuvuuksiin kuin olemaan oma itsemme universaalina ihmisenä. Opimme viikonlopun aikana shamanismin perusteita ja rentoudumme yhdessä. Retkeilemme yhdessä Kolin luonnonhenkisillä voimapaikoilla, ja kosketamme hetkeksi Kolin luonnon kauniita salaisuuksia kansanperinteiden kantajille tai muille luonnon ystäville.

Tämä kurssi sopii kaikille, joilla on luonnollista uteliaisuutta tutustua shamaanin toiminnan perustehtäviin, ihmisen tietoisuuden luonnollisiin ulottuvuuksiin ja omaan itseemme tässä kohdassa elämäntietämme. Tarkastelemme shamanismia niin oman kulttuuriperintömme näkökulmasta kuin laajemmasta globaalista ulottuvuudesta, johon liittyy kokemuksemme ja yhteytemme ympäri maailmaa. Kurssi on suunnattu erityisesti ensimmäisiä kertoja shamaanin maailmaan tutustuville, tai henkilöille, jotka ovat harjoitelleet itsekseen, mutta haluavat nyt kokeilla yhteistä polkua viikonlopun ajan. Viikonloppu soveltuu myös aiemmin shamanismia harjoittaneille, mutta ensimmäistä kertaa Karhun Talon kursseille osallistuville.

Tarkastelemme luonnonhenkisyyttä syventyen omien kulttuuristen juuriemme tutkimiseen: Iloiten maailmanlaajuisesti merkittävästä loitsutraditiosta, oman luontomme äänimaailmasta ja omasta muinaisuudestamme. Toisaalta kurotamme shamanistisella polulla kohti universaalia ihmisyyttä: Sitä, mikä yhdistää kaikkia meitä karvoihin katsomatta. Opimme tällä tavoin shamanismin ytimestä, eli ”Niin ylhäällä, kuin alhaalla; Niin alhaalla, kuin ylhäällä”, joka on eräänlainen koan eli arvoituksellinen kysymys. Arvoitusten ja myyttien äärellä kokoonnumme.

Käsittelemme kurssin aikana shamaanin toiminnan peruskiviä; mitkä ovat shamaanin tehtävät omassa elämässä ja laajemmassa merkityksessä. Teemme yhteisen energeettisen perustan, josta shamanistinen toiminta voi kehittyä. Kurssin aikana käsittelemme maailmankaikkeuden peruselementtejä, ja saamme kokemuksellisen käsityksen kuinka nämä yhdistyvät shamanistisessa tietoisuudessa. Kurssin aikana osallistujat tekevät omat shamanistiset alttarinsa, eli niin sanotun ”medicine table”:n, joka toimii shamaanin tukipisteenä oman taikuuden löytymisessä. Opit, kuinka tehdään perustus shamanistiselle alttarille, ja kuinka maa, vesi, ilma, tuli, ja avaruus yhdistetään alttariin harmonisesti, ja kuinka voit tehdä hyvän perustan omalle mahdolliselle shamanistiselle toiminnallesi. Alttari toimii shamaanin työn keskiössä, keräten siihen tärkeimmät työkalut ja hoitomuodot.

Teemme yhteisen suomalaisen shamanistisen alttarin myös ulos, omistaen sen paikallisille luonnonhengille ja Kolin haltijoille ja haltijattarille.

Rakennamme tällä kurssilla apachetan, eli pyhän kivipyramidin. Apacheta toimii ikäänkuin ”akupunktio-pisteenä” Äiti Maahan, hoivaten ja voimistaen sitä. Sadat ja tuhannet apachetat ympäri maapalloa muodostavat yhdessä muiden pyhien rakennelmien (kuten temppelien, stupien, kirkkojen) kanssa pyhän verkoston, jota osaltamme edistämme universaalissa, yhtenäistävässä mielessä. Kivet, joiden kanssa operoimme apachetan yhteydessä, toimivat osaltaan shamanistisina parantavina välineinä. Voimme itse jättää murheemme ja vaivamme kivien välityksellä tähän rakennelmaan, ja yhdistämme voimamme. Apacheta tulee toimimaan seremonioidemme keskiössä. Opit tekemään apachetan siten, että voit halutessasi rakentaa sellaisen myös omaan tärkeään paikkaasi.

Kurssin tarkoitus on ennen kaikkea vahvistaa omaa elämäntietäsi, oletpa kurssin jälkeen shamanismin harjoittaja, tai et.

Kaiken shamanistisen toiminnan tarkoitus on ainoastaan olla sitä, mitä olemme. Viikonlopun aikana luonto kertokoon lisää, kuka olet.

Mikäli haluat lukea lisää, mitä shamanismi on: https://www.karhuntalo.com/shamanismi

Ohjaaja:

Helena Karhu on syntyperäinen joensuulainen shamanismin ja kansantietämyksen opettaja, kulttuurintuottaja ja -tutkija sekä kaksosäiti. Helenan elämäntehtävä on perustamassaan Karhun Talossa, jossa luontoyhteyden ja viisausperinteiden vaaliminen on keskiössä. Karhu kirjoittaa väitöskirjatutkimusta pohjoismaisesta shamanismista Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä shamanistisesta traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Lisää Helenasta tästä linkistä: https://www.karhuntalo.com/karhu

helena.JPG
HelenaKarhu.JPG
img20220209_17215382_anni_savolainen.jpg
Kurssin pitopaikka:

Villa Oras, Verkkovaara 1, Koli. Villa Oras tarjoaa yhteisöllistä ja kodinomaista majoitusta entisöidyssä Jeron kyläkoulussa. Tämä 1940-luvulla rakennettu 600 neliöinen, hirsinen rakennus luo idylliset puitteet retriitillemme. Villa Oras on suurilta osin vielä alkuperäisessä 40-luvun kunnossa tarkoitten,

-Ei juoksevaa vettä, vesi kannetaan kaivosta sisälle sekä saunalle

-Ulko wc, missä ei juoksevaa vettä

-Peseytyminen saunalla, joten toivomme biohajoavien pesutuotteiden käyttöä (meiltä löytyy yhteiskäyttöön pesuaineet majoittujille)

-Kaikki majoittujat on saman arvoisia ja kunnioitetaan toinen toisiamme

https://www.villaoras.fi/

273085201_353674696393871_2133174049680749473_n.jpg
273220507_1000226627371728_6705113025197752141_n.jpg
273539211_316775496932628_6385447050416658803_n.jpg
273575778_1961879670683533_9009368860926744105_n.jpg


Sopiiko Kurssi minulle?

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa kurssin aihepiiriä kohtaan. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön, ja ruokailut ovat kasvisruokaa.Ilmoittautuminen:

EARLY-BIRD 1.6.2022 MENNESSÄ: 180 EUR

Osallistumismaksu on 200 EUR sis. 24 ALV%, sis. kurssin sisältö. Tämän lisäksi on majoitus täysihoidolla (sis. kaikki ruokailut perjantain illallisesta sunnuntain lounaaseen) jaetuissa huoneissa yht 150 EUR (sis. ALV) /2 vrk / per henkilö. Lisäpäivät mikäli haluat matkailla Kolilla pidempään ovat 75 EUR / yö.

Ilmoittautumiset spostilla osoitteeseen info@karhuntalo.com

Kurssimaksu ei sisällä matkoja kurssipaikalle eikä matkavakuutusta. Kurssille osallistujat ovat velvoitettu tutustumaan Karhun Talon vastuuvapautukseen ja peruutusehtoihin: https://www.karhuntalo.com/ehdotKurssin alustava ohjelma:

Perjantai:

16.00- Osallistujien saapuminen

17.00 Kurssin aloitus

19.00 Illallinen

20.00 Seremonia tai rumpumatkaLauantai:

08.00 Aamiainen

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounas

13:00-15:00 Tauko

15:00 Kurssin ohjelma: Vierailemme Kolin pyhillä luonnonpaikoilla

18.00 Illallinen

SaunominenSunnuntai:

08.00 Aamiainen

09:00 Kurssin ohjelma

12:00 Lounastauko

13:00-14:00 Kurssin päätös / vapaa-aikaa Kolilla

About Karhun Talo / House of the Bear - the Doer

Helena Karhu on pohjoiskarjalainen shamanismin ja kansantietämyksen opettaja, kulttuurintuottaja ja -tutkija sekä kaksosäiti. Helenan elämäntehtävä on perustamassaan Karhun Talossa, jossa luontoyhteyden ja viisausperinteiden vaaliminen on keskiössä. Helena on myös Pielisen Tietäjäkeskus ry:n (www.tietajakeskus.org) perustajajäsen ja puheenjohtaja. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä shamanistisesta traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Lisää Helenasta tästä linkistä: https://www.karhuntalo.com/karhu

Reviews

Jenni

Jenni

Aivan uskomattoman hieno tilaisuus ❤️ En ollut koskaan rummuttanut porukassa, mutta täällä tunnelma vei heti mennessään ja vanhan salin tila oli paikkana täydellinen. Villa Oraksen upea miljöö, ihanat vetäjät ja mikä tietämys 🙏

VisitKarelia takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local