SAUNATTARET

Yrttisaunailta ja saunakulttuuria naisilleVainoniementie, Finland
Available in Finnish
3 hours
15 spots per experience
December


What are we going to do

Kutsumme kaikki saunomista rakastavat joensuulaiset ja lähiseutujen naiset osallistumaan yrttisaunailtaan upeassa Vainoniemen Huvilan Saunassa, jäätyvän Pyhäselän rannalle. Tiedossa on ihana ja lempeä saunailta, johon voit saapua joko yksin tai yhdessä ystävättäresi, siskosi, äitisi, mummisi tai tyttäresi kanssa. Ilta on kaiken ikäisille naisille. Iloitsemme ainutlaatuisesta mahdollisuudesta saunoa Joensuun yhdestä upeimmista saunoista. Vainoniemen Huvilan Sauna kutsuu meitä tyylikkääseen ja aistikkaaseen iltaan. Illan saunaemäntinä toimivat rääkkyläläinen yrttiasiantuntija ja saunottaja Jenni Örn, sekä joensuulainen Helena Karhu.

Joensuun kulttuuritoimi tukee tätä iltaa, jossa teemana on, kuinka suomalaiset saunaseremoniat voivat toimia osana naisten voimaantumista ja itsetuntemuksen polkua karjalaisen saunakulttuurin kautta. Tavoitteemme on löytää linkkejä perinteisen karjalaisen saunakulttuurin, naisten saunassa tapahtuvan yhteisöllisyyden ja nykyiseen elämänmenoon sopivien perinteiden välille. Kuinka lisätä naisten väkeä saunomisen kautta? Mitä itsetuntemusta saunominen lisää naisten keskuudessa? Millaisia yrttihoitoja ja millaista seremoniallisuutta nykypäivän naiset kaipaavat saunomisen yhteydessä? Voiko saunan avulla nykypäivän ihminen olla kosketuksissa johonkin iäiseen ja ajattomaan?

Pyrimme sauna-tapahtuman kautta vahvistamaan sitä sidettä joka meillä on luonnostaan saunomiseen, sekä siihen monitasoiseen parantavaan voimaan mikä saunomisella on meille. Saunomiseen on aina liittynyt niin fyysisen, kuin henkisen kehon hoitaminen. Tutkimme miten tämä voi saunassa tapahtua yrttien, saunavihdan ja läsnäolon kautta. Haluamme tuoda esille saunomisen yhteisöllisenä tapahtumana, johon eri-ikäiset naiset tuovat kukin oman elämän viisautensa. Tämä on mahdollisesti juuri sitä mitä tässä ajassa kaipaamme.

Saunaseremonialisteina toimivat joensuulainen kulttuurintutkija, yhteisökasvattaja, kulttuurituottaja Helena Karhu ja rääkkyläläinen herbalisti, yrttiasiantuntija Jenni Örn. Helena ja Jenni ovat molemmat syntyjään pohjoiskarjalaisia, ja he toimivat esivanhempiensa mailla kansanperinteiden ja kansantietämyksen puolesta. Helena pitää myös lyhyen esitelmän perinteisestä suomalaisesta verikuppauksesta.

Tapahtumaa tukee Joensuun kaupungin kulttuuritoimi.

About Karhun Talo / House of the Bear - the Doer

Helena Karhu on syntyperäinen joensuulainen kansanperinteen ja -tietämyksen aloilla toimiva kulttuurituottaja, yhteisökasvattaja, ITE-taiteilija, kaksosäiti ja kulttuurintutkija. Karhu kirjoittaa väitöskirjatutkimusta pohjoismaisesta shamanismista Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Helena on myös Pielisen Tietäjäkeskus ry:n (www.tietajakeskus.org) puheenjohtaja. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä luonnonhenkisestä traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Helena toimii perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com), jonka palvelujen kautta opimme lisää kansantietämyksestä itsetuntemuksen ja yhteisökasvatuksen avuksi.

Jenni Örn:
Olen Pohjois-Karjalainen yrttien tuntija ja unennäkijä. Työkseni koulutan ihmisiä käyttämään luonnon kasveja erilaisin tavoin. Olen opiskellut yrttiterapiaa, sekä kukkaterapiaa ja erilaisia intuitiivisen kasvilääkinnän metodeja. Tällä hetkellä opiskelen kiinalaista lääketiedettä eli energia lääketiedettä. Suurimpia opettajia minulle ovat olleet kasvit ja luonto itsessään. Työssäni tärkeintä minulle on auttaa vahvistamaan ihmisen yhteyttä elävään elinympäristöön ja sitä kautta vahvistamaan yhteyttä itseensä, sekä kannustaa jokaista käyttämään luomisvoimaansa rohkeasti.
Lisätietoja: https://jenniorn.com/

Requirements

Tapahtuma on kaiken ikäisille naisille. Tapahtuma on täysin alkoholiton ja päihteetön. Tapahtumaan on rajoitettu määrä paikkoja.

Reviews

Jenni

Jenni

Aivan uskomattoman hieno tilaisuus ❤️ En ollut koskaan rummuttanut porukassa, mutta täällä tunnelma vei heti mennessään ja vanhan salin tila oli paikkana täydellinen. Villa Oraksen upea miljöö, ihanat vetäjät ja mikä tietämys 🙏

VisitKarelia takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local