Joulupipareiden leivonta

Leivo ja koristele itsellesi tuoksuvat joulupiparit.Toivakka, Finland
Available in Finnish and English
3 hours
8 spots per experience
Regular price: 30 €
Children: 20 €


What are we going to do

Leipominen ja varsinkin joulupipareiden leipominen on rentouttavaa ja virittää vuoden suureen juhlaan. Pipareiden tuoksu ja joulun tunnelma tempaisevat mukaan. Niinpä hetki on loistava tilaisuus viettää "pikkujoulua" persoonallisella tavalla.

Mureat, maistuvat siirappipiparit takaavat perinteisen joulun tunnun, etenkin valkoisen lumikoristelunsa ansiosta.

Piparitaikinan teen edellisenä päivänä, joten se on levännyt mukavasti leipomista varten. Kaulimme, paistamme ja koristelemme piparit yhdessä. Tarvittavat välineet ja aineet löytyvät paikan päältä. Toki voit ottaa vaikkapa oman lempimuottisi mukaan.

Leivomme joulutunnelmissa juhlatalo Paamiskassa, joka sijaitsee lähes yksin metsän siimeksessä hiljaisuudessa Päijänteen tuntumassa etäällä kaupungin valoista ja tohinoista. Nukulan pihapiiristä Elämystie (n. 600 m) joulukoristeineen johdattaa sinut Paamiskaan. Lumisena aikana matka taittuu iloisesti potkukelkalla. Toki voit tulla myös autolla kelin niin salliessa. Piparien leipomisen ohessa nautimme joulumusiikista, glögistä (alkoton) ja tonttujen vilahduksista – niin ja tietysti pipareista.

Elämys sopii erinomaisesti esim. aikuiselle ja lapselle tai vaikkapa kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Toki aikuiset ovat lämpimästi tervetulleita ilman lapsiakin virittäytymään jouluun pipareiden tuoksussa.

Saat mukaasi leipomasi piparit, kokemasi joulutunnelman ja tuoksut!

About Hannele - the Doer

Olen Nukulan hengetär, luonnossa paljon aikaa viettävä kaksoispoikien äiti. Vaikka luonteeltani olen utelias ja lähden helposti mukaan uusiin juttuihin, Joulu on minulle perinteisyydessään pysäyttävä keskitalven juhla. Lapsuudestani asti olen rakastanut Joulun rauhaa, hiljaisuutta, hämäryyttä, lupausten täyttymistä ja pysähtyneisyyttä. Koko luomakunta laskeutuu kiireettömyyteen, olemiseen, vain Tonttu valvoo ja miettii ajan ongelmallisuutta.

Ihanaa Joulussani on sen valmistelu, siivouksineen, kaikkine tuoksuineen, mitkä lehahtavat ilmoille vaikkapa pipareiden ja kakkujen saadessa jouluilmeensä, koristeiden kaivamisineen vuoden takaisista kätköistään ja ennen kaikkea metsän tuoksuineen kuusen asetuttua tupaan. Toki joululahjatkin ovat tärkeä osa Joulua. Itse tehdyt avaavat sydämen. Ihmeellinen on tunne, kun huomaa, että lahja on valittu huolella juuri minulle. Edelleen kaipaan mustiin huopatöppösiin ja karvahattuun pukeutunutta lapsuuteni joulupukkia, jolla ei ollut punaista nuttua.

Kaunista ja rauhaisaa Joulua juuri sinulle!

Hannele

Requirements

Ota mukaan oma esiliina tai puhdas mieluisa teepaita sekä oma piparipurkkisi.
Pitkät hiukset on syytä palmikoida tai laittaa nutturalle.

Visit Jyväskylä Region takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local