Tunturimutka liukulumikengin

Liukulumikenkäilyelämys tunturiinOunastie 4627, Finland
Available in Finnish
3 hours 30 minutes
5 spots per experience
December - April


What are we going to do

Liukulumikenkäily on pehmeän liukuvaa askellusta. Suksi painuu lumihankeen ja sen pohjassa oleva pitokarva antaa tukea. Hiihdämme mäntyistä harjua kohti tunturia. Mäntymetsän hyvyys on siinä, ettei puun sulava runko piilota maisemia. Näet riittävästi mihin olet menossa ja mistä olet tulossa. Avara maisema ja puhdas lumisen metsän hiljaisuus avaavat mielen portit ja huomaamatta keskityt hetkeen juuri nyt ja tässä, keskityt itseesi.

Matkalla on nousua ja laskua, kerot pilkahtelevat puiden takaa. Pysähdymme hetkeksi ihailemaan tunturimaisemaa ja kahden harjun välissä lepäävää talviunille alkanutta järveä.
Tunturiin nousu tarkoittaa aina pientä ponnistelua, niin myös tällä matkalla. Suomalainen sisu saa kukkia, pääsemme nauttimaan liikunnan ilosta - rauhalliseen tahtiin.
Tunturiin noustua avautuu kaunis, avara ja puuton maisema. Vihdoinkin saa hengittää syvään ja tuntea kuinka rinta pakahtuu hyvästä olosta. Nautimme maisemasta, hengähdämme syvään maailman puhtainta iltaa. Tunturin karun kaunis tunnelma muuttuu talvikuukausien myötä. Joulukuu on erilainen kuin helmikuu, tai huhtikuu. Säästä riippuen nautimme eväät tunturissa tai tunturista laskeutumisen jälkeen.

Lähdemme tunturiin ulkoilemaan ryhmässä, mutta samalla keskittyen hiljaisuuteen, omaan itseen ja omiin ajatuksiin, ympäröivään luontoon ja liikunnan tuomaan hyvään oloon? Miltä tuntuisi siirtyä hetkeksi pois ympärivuorokautisesta melusta ja antaa mielelle tovi aikaa ihan vain olla?
Retkeni ovat matka rauhoittumiseen, hiljaisuuteen, sisäänpäin katsomiseen, mieleen tulevien ajatusten käsittelyyn ja luovaan oivaltamiseen. Matkan aikana tulee monesti päästäneeksi irti mieltä vaivaavasta huolesta ja huomaa oivaltansa jotain uutta ja positiivista.
Retkeni ovat sinulle hiljaista ja rauhoittavaa minä-hetkeä kaipaava, joka haluat päästä luontoon liikkumaan ja kokemaan sen avaran ja sallivan tilan.
Hintaan kuuluvat OAC Kar 147 liukulumikengät ja Lekin teleskooppisauvat sekä pieni eväs. Hiihtomatka on noin 10km.

About Satu - the Doer

Tunturikonttorin perustaja Satu Angeli on Enontekiölle saaristosta muuttanut luontovertti, matkailualan myynnin & kehittämisen analyyttinen ja sielukas toteuttaja. Tunturikonttori on nimensä mukaisesti perustettu rakkaudesta tunturiin. Konttori on usein tunturissa, koska vietän siellä paljon aikaa. Mukanani kulkee Suomen pohjoisin vehnis ja maailman paras konttorikoira Sohvi.
Tunturissa liikun mieluiten lihasvoimin. Tunturissa kulkeminen on oiva luovuuden virittämisen keino. Avara maisema herkistää mielen ja ajatus raksuttaa huomaamatta.
Olen naimisissa paikallisen entisen poromiehen kanssa ja luonnossa liikkuminen on meille molemmille elämäntapa. Alueen tuntemus on kasvanut syvällisesti ja elämysten tuottaminen tapahtuu paikallisella otteella.

Requirements

Peruskunnolla pärjäät hienosti. Hiihtänyt olet jonkin verran, se tekee matkanteon mäkisessä maastossa miellyttävämmäksi. Matkaa kertyy noin 10km, umpihankea ja mahdollisesti moottorikelkan jälkeä pitkin.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro mahdollisista ruoka-aineallergioista. Huolehdithan että sinulla on vapaa-ajan kattava vakuutus. Retket ovat täysi-ikäisille.

Ohjeistava varustelista

Lämpimät talvisaappaat (liukulumikengissä on EA-siteet eli tavallinen talvisaapas sopii)
Sään mukainen hiihtovaatetus, kerrospukeutuminen erittäin suositeltavaa
Hupullinen untuvatakki tai vastaava taukoja varten
Lämpimät rukkaset hiihtokäsineiden lisäksi
Tuubihuivi

Otsalamppu (joulu-tammikuussa)
Lämmintä juotavaa
Henkilökohtaisia herkkuja halutessasi
Wc-paperia
Henkilökohtaiset ensiaputarvikkeet (huom! avaruuslakana)
Halutessasi kädenlämmittimet, varpaiden lämmittimet
Aurinkolasit kevätauringon aikaan
Aurinkovoide kevätauringon aikaan

Tornionlaakson neuvosto - Tornedalsrådet takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local