Eräkämppäyö patikka naisten kesken

Patikoimme erämaakämpälle luonnossa liikkumisesta nauttienOunastie 3660, Finland
Available in Finnish
32 hours
4 spots per experience
August - September


What are we going to do

Erämaan rauhaan ja aikaan hengähtää. Matkan varrella kuljemme poikki harjujen, metsän, jänkkien ja jokien. Pääsemme nauttimaan aidon erämaan hiljaisuudesta ja sielukkuudesta. Se on koskettavaa, mutta samalla myös jännittävää. Olet ehkä ensimmäistä kertaa erämaapatikointia kokemassa. On aika ottaa omaa aikaa ja keskittyä siihen mitä mielessä liikkuu. Tai on liikkumatta. Käytä tilaisuus hyväksi ja ota hetkeksi tauko arjen kiireestä ja aseta puhelin lentokonetilaan. Kuljemme matkaa yhdessä, mutta jokaisella on oma motiivinsa ottaa tauko arjesta. Pidämme matkalla evästauon ja patikkapäivän päätteeksi saavutamme mäntyjen keskellä turvallisena odottavan eräkämpän. Meidän viihtyisän kotimme yhdeksi yöksi.

Kämppä lämpiää kaminalla, juoksevaa vettä ei ole, ulkohuussi on kämpän lähettyvillä. Eräolosuhteissa ollessa perustarpeiden hoitaminen tarkoittaa mukavaa pientä puuhastelua, jonka jaamme yhteisesti tehtäväksi.

Eräkämpässä ovat patjat ja tyynyt liinavaatteineen, mukaan otat oman makuupussin. Majoittumiseen on makuualkovi 140 cm leveällä laverilla kahdelle ja parvi 70 cm leveillä patjoilla kahdelle.
Kämpällä ollessa on mahdollista tehdä lyhyitä kävelypistoja kämpän ympärillä, vaikka koskea katsomaan, kerätä marjoja niiden kypsymisaikaan, levätä riippumatossa järven rannalla, lukea kirjaa, tai ihan vain uppoutua ajatuksiin.

Syksy on yksi parhaista ajoista revontulien näkemiseen. Järven rannalla saamme ihailla juurikin pohjoista taivasta!

Patikointimatka on yhteen suuntaan noin 12km monipuolista maastoa. Se on vasta-alkajalle kohtalaisen pitkä matka, mutta maasto on pääsääntöisesti tasaista metsämaastoa, jonka välissä vaihtelevat harju, tievat ja jänkät. Märkien jänkien ylittäminen vaatii hieman vaivaa ja keskittymistä. Kantoon tai suoraan jalkaan on hyvä varata saappaat tai vedenpitävät, korkeavartiset vaelluskengät.
Kämpälle mahtuu nukkumaan 4 vierasta.

Hintaan kuuluvat:
2x kevyt lounas
1x illallinen
1x aamupala

About Satu - the Doer

Tunturikonttorin perustaja Satu Angeli on Enontekiölle saaristosta muuttanut luontovertti, matkailualan myynnin & kehittämisen analyyttinen ja sielukas toteuttaja. Tunturikonttori on nimensä mukaisesti perustettu rakkaudesta tunturiin. Konttori on usein tunturissa, koska vietän siellä paljon aikaa. Mukanani kulkee Suomen pohjoisin vehnis ja maailman paras konttorikoira Sohvi.
Tunturissa liikun mieluiten lihasvoimin. Tunturissa kulkeminen on oiva luovuuden virittämisen keino. Avara maisema herkistää mielen ja ajatus raksuttaa huomaamatta.
Olen naimisissa paikallisen entisen poromiehen kanssa ja luonnossa liikkuminen on meille molemmille elämäntapa. Alueen tuntemus on kasvanut syvällisesti ja elämysten tuottaminen tapahtuu paikallisella otteella.

Requirements

Patikointimatka on yhteen suuntaan noin 12km monipuolista maastoa. Se on vasta-alkajalle kohtalaisen pitkä matka, mutta maasto on pääsääntöisesti tasaista metsämaastoa, jonka välissä vaihtelevat harju, tievat ja jänkät. Märkien jänkien ylittäminen vaatii hieman vaivaa ja keskittymistä. Hyvä peruskunto tekee retkestä miellyttävämmän.

Retkeni ovat matka rauhoittumiseen, sisäänpäin katsomiseen, mieleen tulevien ajatusten käsittelyyn ja luovaan oivaltamiseen. Matkan aikana tulee monesti päästäneeksi irti mieltä vaivaavasta huolesta ja huomaa oivaltansa jotain uutta ja positiivista.
Retkeni ovat sinulle arjesta irroittavaa minä-hetkeä kaipaava, joka haluat päästä luontoon liikkumaan ja kokemaan yöpymisen erämaakämpässä.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro mahdollisista ruoka-aineallergioista. Huolehdithan että sinulla on vapaa-ajan kattava vakuutus.

Ohjeistava varustelista:
Patikointikengät (matkalla ylitetään märkiä soita)
Kämppäoleilukengät (crocsit tms)
Rinkka omien tavaroiden kantamiseen
Makuupussi

Hupullinen vedenpitävä päällystakki
Vedenpitävät päällyshousut
Lämmin fleece, villapaita tai untuvatakki kämppäoleilun ajalle
Vaihtoaluspaita kämppäoleilun ajalle
Vaihtosukat/villasukat
Hanskat
Pipo

Matkapuhelin/kamera
Täyteen ladattu varavirtalähde (ja tarvittava latauspiuha)
Otsalamppu
Kiehuvaa vettä kestävä juomapullo (1L)
Välipalaa/henkilökohtaiset herkut
Pieni pyyhe
Henkilökohtaiset saniteettitarvikkeet, kämpällä on wc-paperia
Kosteuspyyhkeitä
Käsidesi
Henkilökohtaiset ensiaputarvikkeet
Laastaria ja rakkolaastareita
Henkilökohtaiset lääkkeet
Herkkäuniselle korvatulpat

Tornionlaakson neuvosto - Tornedalsrådet takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local