Seikkailusunnuntai

Seikkailemme melomalla eri teemoin sunnuntaisinAvailable in Finnish and English
3 hours
20 spots per experience
May - July


What are we going to do

Seikkailusunnuntai vie sinut meloen erilaisilla teemoilla vesille. Käymme muun muassa geokätköilemässä ja tutustumassa Turkansaaren lähivesiin.

Tämä retki sopii silti myös ensikertalaisille, koska käymme aluksi maissa melonnan perusasiat ja turvallisuuden. Retki melotaan rauhallisella tahdilla ryhmän mukaan ja syömme myös eväät.

Retkien kesto on noin 3 tuntia ja lähtöpaikka kerrotaan päiväkohtaisesti. Hinta on 50€/hlö sisältäen: 10%alv, oppaan palvelut, melontavarusteet ja eväät (juoma ja eväsleipä).

About Oulun melontakeskus - the Doer

Vuonna 2013 avasimme SUP-vuokraamon Kiikelinsaareen, jonka jälkeen suistosta nauttivan SUPpaajat ovat olleet osa Oulun merellistä kaupunkikuvaa.
Kesän 2019 aikana teimme historiamme suurimpia muutoksia. Ensimmäisenä yhdistyimme Raahelaisen Botnia Outdoorin (aikaisemmalta nimeltä Pikkulahden Palvelut) kanssa. Yhdistymisen myötä toimintaamme tuli mukaan Timo Kesti joka on yksi Suomen kokeneimmista (ellei kokenein) melonnan ohjaaja ja kouluttaja. Timon myötä saimme valtavan määrän osaamista melonta, retkeily ja fatbike puolelle.
Toisena muutoksen oli Kiikelinsaaren SUP-vuokraamon muuttaminen kaupunginteatterin kupeeseen. Tämä muutto antoi meille myös mahdollisuuden lisätä melonta vahvaksi osaksi toimintaamme.
Tältä pohjalta kesäkaudelle 2020 avaamme virallisesti Oulun ensimmäisen melontakeskuksen.
Oulun Melontakeskuksen tehtävänä on kehittää suistoalueen virkistyskäyttöä ja sen tunnettavuutta.

"Oulun jokisuisto on aivan uskomaton melontakohde. Kaupunki, saaret, salmet ja avomeri tarjoavat sellaista maisemien vaihtelua mihin en ole vielä aikaisemmin törmännyt.
Harri Rautava - Leijakoulu Lappis"

Oulun melontakeskuksen palveluvalikoimaan kuuluvat melonta, SUP-lautailu sekä läskipyöräily. Toiminta kattaa vuokrauksen lisäksi ohjattuja retkiä, yritystapahtumia, polttariaktiviteetteja sekä koulutuksia.
Oulun Melontakeskuksen tavoitteena on tarjota ensisijaisesti turvallista matalan kynnyksen mahdollisuutta lajien kokeilulle. Jokainen vuokraaja, safareille osallistuja ja kursseille tuleva saa perusteellisen turvallisuus infon jotta onnettomuuksien riski olisi mahdollisimman pieni. Tämän lisäksi todella suojaisa suistoalue tarjoaa itsessäänkin turvalliset puitteet

"Jokisuistossa meloessa ollaan korkeintaan muutaman kymmenen metrin päässä rannasta. Lisäksi hietasaari suojaa suistoa aalloilta ja täten suisto sopii täydellisesti ensimmäistä kertaa vesille lähteville
Timo Kesti - Botnia Outdoor"
Vuokraus ja koulutustoiminnan lisäksi Leijakoulu Lappis ja Botnia Outdoor ovat aktiivisesti kehittämässä merellistä Oulua. Tästä esimerkkinä reilu vuosi sitten aloitettu projekti Oulun virallisen melontareitistön luomisesta sekä tänä kesänä Oulussa ensimmäistä kertaa järjestettävistä koululaisten meriliikuntapäivistä.

"Koemme, että Oululaiset ovat tietyllä tapaa kadottaneet yhteyden mereen ja vesistöihin. Haluammekin toiminnallamme kannustaa Oululaisia lähtemään vesille ja ottamaan irti ne huikeat elämykset mitä ainutlaatuisella suistollamme on tarjota.
Harri Rautava - Leijakoulu Lappis"

Oulun Melontakeskuksen vesikausi alkaa jäiden lähdettyä ja jatkuu aina pitkälle syksyyn. Toimipiste sijaitsee Kaupunginteatterin viereisellä nurmialueella. Talvikaudella läskipyörien, retkiluistimien sekä liukulumikenkien vuokraus tapahtuu Nallikarin Lomakylästä.

Requirements

Peruskuntoinen pärjää. Sään mukaiset ulkoiluvaatteet ja tavalliset lenkkarit ovat parhaat jalkineet.

Reviews

Suvi

Suvi

Hei! Oli ihana reissu ja opas oli todella mukava ja kaikki huomioon ottava. Alun pelastusliivi hässäkkä vähän meinasi laskea fiilistä, olisi suotavaa, että liivejä olisi varattu riittävästi kaikkiin kokoihin varautuen. Samoin melat olisi hyvä tarkistaa ennen. Näin säästyisi aikaa ja olisi ammattimaisempi kuva yrityksestä. Nallikarin puolella voisi miettiä Ravintola Nallikarin kanssa jotain yhteistyötä vessojen osalta niin ei tarvitsisi hiippailla, miten olisi vaikka joku ilmaismarkkinointi yhteistyö? Reissu itsessään oli todella huippu ja suosittelen tätä lämmöllä muille! Oppaalle myös erityiskiitos.
Polina

Polina

Hauskaa ajanviettoa uuden kokemuksen parissa!