Vices and Conmen in Kuopio – Walking tour

Vices and Conmen in Kuopio – Walking tourKuopio, Finland
Available in Finnish
2 hours
20 spots per experience
August - September


What are we going to do

-

About Kuopion oppaat - the Doer

-

Upcoming events

2 people are going
Language: Finnish

22 spots available
Language: Finnish

22 spots available
Language: Finnish

Requirements

-

Reviews

Marja-Terttu

Marja-Terttu

Olen samaa mieltä kuin moni täällä: lisää terävyyttä opastukseen, vähemmän jutustelua. Ja oma historia on tietenkin kiinnostavaa, mutta jos se ei liity teemaan, tuntui jotenkin turhalta. Myös faktat paremmin haltuun: oppaan tulisi toki tietää, esimerkiksi kuka kuningas kaupungissa 1700-luvun lopulla vieraili! Olisin myös toivonut, että kierros olisi vienyt Kuopion kuuluisimman rikoksen, sukkahousumurhaajan tekopaikan lähelle. Kävelymatka ei olisi ollut liian pitkä.
Jaana

Jaana

Kierrokselta odotimme enemmän juurikin rikoksia ja rötöksiä.
Teemaopastuksena voisi jättää kaiken muun asiaan kuulumattoman yleisen opastuksen pois ja keskittyä pelkästään tähän teemaan. Toki esim.nykyisen kaupungintalon tiloissa sijainneen vankilan kertominen sopii.
Hiukan myös verkkainen kerronta sai asiakkaan keskittymisen herppaantumaan.
Ryhmän koosta (n.35 henkilöä tiistaina varmaan) johtuen kaikki oppaanpuhe ei kuulunut ja oli välillä epäselvää.
Risteyksissä pelotti välillä oppaan/asiakkaiden turvallisuuden puolesta kun illasta kuitenkin oli vielä liikennettä. Ehkä suurin jännitys kierroksella tapahtui juurikin tässä asiassa.
Pysähdyspaikat kannattaa harkita tarkkaan turvallisuuden, äänenkuuluvuuden ja ryhmän edessä olemisen kannalta. Välillä jouduimme väistelemään pyöriä, sähkölautoja ym, kulkuvälineitä.
Uusia taloja katsellessa oli vaikea samaistua ennen paikalla olleisiin rakennuksiin. Löytyisiköhän näistä ainakin osasta paikoista valokuvia mitä voisi samalla näyttää.
Samoin entinen lääninvankila, nykyinen rikosseuraamuslaitos jäi Hapenlähteenpuiston puiden varjoon. Olisiko risteyksen sijaan voinut mennä vaikka puistoon asti katsomaan rakennusta.
Tälläiselle kierrokselle sopisi myös rooliopastus/-asu oppaalle sekä joku yllättävä tilanne/kohtaaminen vaikka sen rikollisen/rötöstelijän roolissa. Jotakin yllättävää elämystä kuitenkin.
Oikein kehityskelpoinen kierros jokatapauksessa ja reitti oli sopivan pituinen.
Hatun nosto oppaalle hyvästä nimimuistista.
Kuopion oppaat Kuopion oppaat Kiitos kehittävästä palautteesta, josta otamme "onkeen"! pidämme kehitysideoita hyvinä ja jalostamme tuotetta ensi kesään.

Yst. terv. Minna / Kuopion Oppaat
Oona

Oona

Tällaista lisää! Erinomaisen mielenkiintoinen opastus!
Minna

Minna

Risto Hallman ja Kuopion klubi
Raija

Raija

Odotin kyllä isompia tapahtuneita rötöksiä ja rikoksia. Kuuluvuus oli välillä heikohko, liikenteen melu. Välillä jäi hieman epäselväksi mikä se rötös oli. Mukaan mahtui kyllä mielenkiintoistakin juttua.

Kuopio-Tahko Markkinointi takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local