The city walk of Kuopio tastes

Taste the favors of Kuopio cityKuopio, Finland
Available in Finnish, English, Swedish and German
1 hour 30 minutes
20 spots per experience
May - September


What are we going to do

Availability: May - September 2022
Duration: 1,5 hours
Departure: at Siskotyttö Statue (at the Western end of the Market Hall)
Guiding languages: English, German, Swedish and Finnish

Visit the Kuopio Market Hall, which was chosen as the most beautiful market hall in Finland in 2020. There we’ll taste the Willimaku non-alcoholic sparkling drink, made of new growth buds of spruce, the traditional local delicacy Kalakukko a fish loaf, made from small fish baked inside a loaf of rye bread and cold smoked and salt cured fish on local bread.

Tour around the Kuopio Market Square, where we’ll taste local berries or berry product of the season. We’ll sit down for a coffee or tea served with a cake of season in the Kuopio’s local coffee shop.

Guiding and stories by the Kuopio’s authorised guides.

Price
59 € / pers, if 2-4 participants
44 € / pers, if min 5 participants

Bookings:
Kuopio Tourist Guides, guideskuopio@gmail.com, www.kuopionoppaat.com

About Kuopion oppaat - the Doer

When you plan a visit to Kuopio and want to get more out of your sojourn, contact us,
Kuopio Tourist Guides, to book one of our guides for your group’s bus tour or a walking tour. Our guides are authorised by the Federation of Finnish Tourist Guide Associations.

Requirements

May to September

min 2 person
max 20 person

Bookings:
Kuopio Tourist Guides, guideskuopio@gmail.com, www.kuopionoppaat.com

Reviews

Antti

Antti

Erittäin hyvä mahdollisuus tutustua Kuopion vanhoihin rakennuksiin ja historiaan hieman erikoisemmalla tavalla.
Tarja

Tarja

Mukava oli tutustua Kuopioon näin vähän eri näkökulmasta😊 itse mietin että olisiko tunnelmaa vielä piristänyt jos haamuista joku olisi näkynyt ( kun haamuilla niin kiire hyväksyisivätköhän jonkun "tuurarin" esim.kulkemaan ikkunoissa juuri opastuksen aikaan) Kiitokset Oppaalle sait mielikuvituksen laukkaamaan👻😊👍
Karoliina

Karoliina

Hienoja kummitustarinoita. Oli mukava kävellä syksyn hämyssä noidan perässä
Memmu

Memmu

Ihan kivasti kerrottu Kuopion kummituksista. Pirpanan kylmä ilma vain oli ja se ehkä verotti täysin mukana olemista. Noitaopas oli kivasti pukeutunut teeman mukaisesti ja heilutti punaisilla pitkillä kynsillään käsillään kertoessaan tarinoita🤪
Marja-Terttu

Marja-Terttu

Olen samaa mieltä kuin moni täällä: lisää terävyyttä opastukseen, vähemmän jutustelua. Ja oma historia on tietenkin kiinnostavaa, mutta jos se ei liity teemaan, tuntui jotenkin turhalta. Myös faktat paremmin haltuun: oppaan tulisi toki tietää, esimerkiksi kuka kuningas kaupungissa 1700-luvun lopulla vieraili! Olisin myös toivonut, että kierros olisi vienyt Kuopion kuuluisimman rikoksen, sukkahousumurhaajan tekopaikan lähelle. Kävelymatka ei olisi ollut liian pitkä.

Kuopio-Tahko Markkinointi takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local