Kolmen kaupungin kierros

Tutustu Kristiinankaupunkiin, Kaskisiin ja NärpiöönKristinestad, Finland
Available in Finnish and Swedish
7 hours
60 spots per experience
April - October


What are we going to do

Aloitamme opastetulla kiertoajelulla Kristiinankaupungin ydinkeskustassa, joka mataline puutaloineen ja kapeine kujineen on ainutlaatuinen koko Pohjolassa. Kaupunki on runsaan 360-vuotisen olemassaolonsa aikana säästynyt suuremmilta tulipaloilta, minkä vuoksi sen ruutuasemakaava on pysynyt lähes muuttumattomana. Käymme Ulrika Eleonoran kirkossa, joka on Suomen parhaiten säilyneitä 1700-luvulla rakennettuja kirkkoja sekä Lebellin kauppiaantalossa, joka 1700-1800-luvun sisustuksineen on tärkeä osa Kristiinankaupungin historiaa.
Talon barokkisali on 1600-luvulta ja ainoa lajissaan Suomessa, kattomaalaukset ja tapetit ovat alkuperäisiä ja vihreä kaakeliuuni luultavasti Suomen vanhin. Voimme myös käydä ainutlaatuisessa Carlsrossa, jossa 1800-luvulta säilynyt herrasväenhuvila sulautuu omaleimaiseen museoon ja vivahteikkaaseen esinekokoelmaan.

Kiertoajelu jatkuu Närpiön keskustaan, jossa lyhyen kiertoajelun jälkeen pysähdymme Pyhän Marian kirkon ja 1800-luvulta peräisin olevien n. 150 kirkkotallin luona. Tämän jälkeen käymme Öjskogin puiston museoalueella. Alueella on muun muassa vanha koulutupa, talonpoikaistalo, apteekkimuseo ja maalaiskauppa.

Matka jatkuu Kaskisiin, Suomen pienimpään kaupunkiin. Teemme lyhyen kiertoajelun keskustassa ja tutustumme Murrayn pariskunnan kodikkaaseen pihapiiriin, jossa on keramiikkapaja ja näyttelytila.

Kaskisten jälkeen palaamme Kristiinankaupunkiin, vaihtoehtoisesti kotiin päin.

Kahvi- ja lounasmahdollisuus kiertoajelun aikana. Varataan etukäteen, erikseen.

Linja-auto sekä museomaksut eivät kuulu hintaan ainoastaan opastus koko ryhmälle.

Requirements

Pukeutuminen sään mukaan.
Käytä mukavia kenkiä.

Kristiinankaupungin elinkeinokeskus takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local