Vision Quest Koli

SHAMANISMIA KOKEMUKSELLISESTI * VISION QUESTKoli National Park, Finland
Available in Finnish
48 hours
8 spots per experience
August - September


What are we going to do

Kolin vuori; sen kalliot, luolat ja pyhät paikat kutsuvat syliinsä luonnon eheyttävään voimaan. Vision Quest on shamanistinen työmenetelmä, joka liittyy oman voiman tunnistamiseen, hakemiseen ja haltuunottoon. Se voi olla myös parantava matka luontoyhteyteen ja oman rohkeuden löytymiseen. Kolmantena, se voi olla mahdollisuus tutkia shamanistista tietoisuutta tarkastellen arjen ja päivätietoisuuden ulkopuolista elämismaailmaa.

Valmistaudumme yhteiseen vision quest-matkaan eli shamanistiseen istuntoon ja näkyjenhakumatkaan pyhän Pielisen rannalla. Kokoonnumme kesän ja syksyn taitoskohdassa Kolin kansallispuistossa ja opimme lisää Kolin ja Pielisen merkityksestä elämässämme.

Vision Questin tarkoitus on antautua shamanistiselle polullemme; oppia lisää luonnonvoimasta, omasta voimastamme, maadoittaa se, ja lopulta käyttää sitä voimaa hyödyllisesti ja viisaasti. Mukana matkassa on oma shamaaninsauva, jonka kanssa on hyvä istua omalla voimapaikallasi. Kenties sinulla jo on sauva, tai kenties se saapuu sinulle juuri oikeaan aikaan ennen tätä kurssia tai sen yhteydessä.

Tämän yhteisen kurssin tavoite on vahvistaa palvelustyötämme shamanistisina harjoittajina, vahvistaa yhteyttämme luonnonhenkiin ja oppaisiimme, sekä syventää kokemuksellista pohjaamme shamanististen harjoitusten osalta turvallisessa ja opastetussa ympäristössä.
Tämä kurssi kutsuu vahvaan sisäiseen ja hiljaiseen matkaan voimakkaan Kolin luonnon kannattelemana. Mitä haluat tulla tänne kysymään? Mitä opastusta saat polullesi?

Kurssi soveltuu aiempaa shamanistista harjoitusta omaaville ja shamanistisen työskentelyn syventämiseen.

Tervetuloa matkalle.

Kurssin pitopaikka:
Majoitumme yksinkertaisessa kansallispuistoon kuuluvassa 10-hengen mökissä Pielisen hiekkarannalla Kolin kansallispuistossa, Lieksassa, Pohjois-Karjalassa. Meillä on käytössämme oma rantasauna ja soutuvene kauniilla hiekkarannalla. Telttailu ei ole mahdollista kyseisellä alueella. Mökissä on sähköt, mutta ei juoksevaa vettä. Käytössä on kompostikäymälä. Paikassa ihastuttavinta on lähimaasto, nuotiopaikka ja erittäin hyvä rantasauna.

Koordinoimme yhdessä ryhmän kanssa, kuinka järjestämme ruokailut ja järjestämme paikalle tarpeeksi juomavettä ja muut tarvittavat käytännön asiat.

Paikalle on helpoin saapua autolla, mutta julkisilla tuleville järjestämme kimppakyydityksen Joensuusta.


Sopiiko kurssi minulle?:
Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta ja shamaaniudesta. Kurssille voi osallistua ainoastaan, mikäli sinulla on aiempaa shamanistista kokemusta, esim. Karhun talon shamanismin peruskurssi tai vastaavaa, tai kattavaa omatoimista harjoitusta. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön. Kurssi soveltuu pidempien vision quest – matkojen harjoitteluun.


Kurssin ohjaajat:

Helena Karhu on vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Helenan elämäntyö liittyy itsetuntemuksen ja kansantietämyksen kehittämiseen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com). Helena on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen shamanistista kokemusta ja seremoniallisuutta nykypäivänä Pohjoismaissa. Tämän lisäksi Helena on Pielisen Tietäjäkeskus ry:n puheenjohtaja.

Helena on 9-vuotiaiden kaksosten äiti. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä luonnonhenkisestä traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet.


Ilmoittautuminen:

Osallistumismaksu on 450 EUR sis. ALV 24%, sisältäen kurssin ohjaus ja majoitus jaetuissa huoneissa erämökissä.

Kurssille voi osallistua maks. 7-8 osallistujaa.

Kurssimaksu ei sisällä ruokailuja, matkoja eikä matkavakuutusta. Harkitse huolellisesti, ennen kuin ilmoittaudut kurssille, sillä kurssille on sitovat ilmoittautumiset. Luethan Karhun Talon varaus- ja peruutusehdot sekä vastuuvapautus-säännöt: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan kurssille, kirjoita: info@karhuntalo.com

Ohjelma:

Torstai:
16.00 – 17.00 Osallistujien saapuminen
17.00 Tervetuliaisloitsut
18.30 Ruokailutauko
19:00 Iltaohjelmaa
Saunominen

Perjantai:
08.00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma // Valmistautumista näkyjenhakumatkaan
12:00 Lounastauko
Iltapäivän ajan taukoa sekä valmistautumista näkyjenhakumatkaan: Paikan valinta ja ohjeistus.
17:30 Illallistauko
Meditaatiota / Valmistautumista
Auringon laskiessa: Näkyjen hakumatka alkaa

Lauantai LEPOPÄIVÄ:
Takaisin sivilisaatioon
Aamusauna
Koko päivä lepoa, hiljaisuutta ja kokemuksen sisäistämistä, omatoimista taiteellista työskentelyä, saunomista jne.

Sunnuntai:
08.00 Aamupala
09:00 Kurssin ohjelma
11.30 Lähtö mökiltä
12:00 Lounastauko (mahdollisesti paikallisessa ravintolassa Kolin Ryynäsessä)
13:00-15:00 Kurssin päätösseremoniat Kolin huipulla
15:00- Kotiinlähtö

About Karhun Talo / House of the Bear - the Doer

Helena Karhu on vuonna 1978 syntynyt, YTM (yhteiskuntamaantiede, Itä-Suomen yliopisto), Hum. Kand. (kulttuurientutkimus). Helenan elämäntyö liittyy kansantietämyksen ja -kulttuurin kehittämiseen perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com). Helena on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa, tutkien edelleen shamanistista kokemusta ja seremoniallisuutta nykypäivänä Pohjoismaissa. Helena on myös Pielisen Tietäjäkeskus ry:n puheenjohtaja ja perustajajäsen (www.tietajakeskus.org). Helena on 9-vuotiaiden kaksosten äiti . Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä luonnonhenkisestä traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet.

Requirements

Kurssi sopii kaikille, joita kiinnostaa oppia luonnonviisaudesta ja shamaaniudesta. Kurssille voi osallistua ainoastaan, mikäli sinulla on aiempaa shamanistista kokemusta, esim. Karhun talon shamanismin peruskurssi tai vastaavaa, tai kattavaa omatoimista harjoitusta. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön. Kurssi soveltuu pidempien vision quest – matkojen harjoitteluun.

Reviews

Jenni

Jenni

Aivan uskomattoman hieno tilaisuus ❤️ En ollut koskaan rummuttanut porukassa, mutta täällä tunnelma vei heti mennessään ja vanhan salin tila oli paikkana täydellinen. Villa Oraksen upea miljöö, ihanat vetäjät ja mikä tietämys 🙏

VisitKarelia takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local