Wild Nature / Wild Being Retreat

ANIMISM * SHAMANISM * TOTEMISM * ARCHAIC SOUNDS *Koli, Finland
Available in Finnish
48 hours
30 spots per experience


What are we going to do

Ohjaajina Helena Karhu ja Eero Peltonen

Villi Luonto / Villi Ihminen – retriitti syntyy näkemyksestä, että nykyihmiselle tekee hyvää jättää hetkeksi arki kiireineen ja velvollisuuksineen taakseen. Kolin kallioilla voimme palauttaa mieliimme ja sydämiimme arkaaisen yhteyden, missä sielumme ja mielemme lepää.

Retriitissä Eero opastaa meitä ikivanhoihin sielunyhteyksiimme ja muinaisiin maailmoihin kuljettamalla meidät mielikuvissa mm. kosmisen ALKUMUNAN sisään sekä matkalle omaan ihmeelliseen evoluutioomme. Aloitamme alkumerestä, aikojen alusta; tarujen myyttiset hahmot ja symbolit oppainamme. Eero opastaa meitä oman arkaaisen äänemme löytämisessä. Hän opettaa myös animismiin pohjautuvan kurkkulaulun alkeita. Opimme myös tuvalaisen laulun, jossa on vanhan karjalais-suomalaisen loitsun sanat. Äänemme kautta pääsemme sisään sielumme vanhoihin kerrostumiin ja vapautamme muinaisuudesta kumpuavan väkemme. Alkukantainen, kesyttämätön äänemme antaa meille voimaa, viisautta ja voimaannuttavan tavan ilmaista itseämme.

Helena ohjaa intuitiivisten luontoa kunnioittavien rituaalien, seremonian, tanssin ja taiteen muinaisuudesta nousevan luomisvoiman äärelle. Teemme kaikki yhdessä luonnonmateriaaleista toteemit. Toteemilla on arkeologisten löytöjen perusteella arveltu olevan merkittävä rooli suomalais-ugrilaisten kansojen elämässä. Niihin on uurrettu luontoa, esivanhempia ja animistista maailmankuvaa heijastavaa symboliikkaa ja myyttistä kuvastoa. Pääsemme itse kokeilemaan, miten ikivanha toteemeihin veistetty kuva- ja symbolikieli kanavoituu ja suodattuu meidän luomisvoimamme läpi ja synnyttää uutta totemistista taidetta. Helena ohjaa myös rumpumatkan, jonka aikana kutsumme voima- ja toteemieläimemme ja pyydämme heiltä apua toteemien rakentamisessa ja toteemien kuvamaailman luomisessa.

Eero ja Helena kertovat mitä animismi on, miten heille näyttäytyy animismin ydin: miten kaikessa luonnossa on elävä henki. He pohtivat, mitä merkitystä, mahdollisuuksia ja ilmenemismuotoja animistisella, kaiken luonnon ja kosmoksen kanssa sopusoinnussa olevilla elämäntavoilla on nykypäivänä. Miten voimme rakentaa elämämme ja kulttuurimme syvää luontoyhteyttä vaalivan viisauden varaan?

Vietämme aikaa myös tunnelmallisessa kodassa elävän tulen äärellä, jossa tutustumme tulen väkeen ja laulamme tulelle.

Viettäkäämme villi ja vapaa viikonloppu!

About Karhun Talo / House of the Bear - the Doer

Helena Karhu:

Helena Karhu on joensuulainen shamanismin harjoittaja, kulttuurituottaja, ITE-taiteilija, kaksosäiti ja kulttuurintutkija. Karhu kirjoittaa väitöskirjatutkimusta pohjoismaisesta shamanismista Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Helena on myös Pielisen Tietäjäkeskus ry:n (www.tietajakeskus.org) puheenjohtaja. Helena palasi vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja hän on asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu häntä kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä shamanistisesta traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Helena toimii perustamassaan Karhun Talossa (www.karhuntalo.com), jonka palvelujen kautta opimme lisää kansantietämyksestä itsetuntemuksen ja yhteisökasvatuksen apuna.

Eero Peltonen:

Olen runolaulaja, perinnekouluttaja, pohjoisen ja itämerensuomalaisen runolaulu- ja parannusperinnön soihdunkantaja. Opetan runo- ja kurkkulaulua, kansanrunoutta ja äänenkäyttöä. Kerron itse ja innostan muita kertomaan tarinoita. Johdatan juurille käyttämällä voimakeinoja - laulun, sanan ja myyttien mahtia. Erikoisosaamistani lauletun runon lisäksi ovat ääniarkeologia, pohjoinen mytologia, muinaistaide, jungilainen psykologia ja karjalais-suomalainen kansanparannus. Vuosina 2010-2012 johdin kehittämääni kansanperinteen opintolinjaa Päivölän opistossa Valkeakoskella. Opetus kattoi perinteen koko kirjon arkeologiasta etymologiaan, kansanrunoudesta kansanlääkintään ja käden taidoista vuotuisjuhlien järjestämiseen. Olen Pielisen Tietäjäkeskus ry:n ja Suomen Kurkkulaulajat ry:n perustajajäsen. Lisätietoja löydät kotisivuiltani www.eeropeltonen.fi.

Requirements

Tälle kurssille ei tarvita erityistä osaamista tai kokemuspohjaa kurssiteemasta. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön.

Reviews

Jenni

Jenni

Aivan uskomattoman hieno tilaisuus ❤️ En ollut koskaan rummuttanut porukassa, mutta täällä tunnelma vei heti mennessään ja vanhan salin tila oli paikkana täydellinen. Villa Oraksen upea miljöö, ihanat vetäjät ja mikä tietämys 🙏

VisitKarelia takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local