Spring retreat at Koli

Retreat and journey at KoliKoli, Finland
Available in Finnish and English
72 hours
15 spots per experience
April - May


What are we going to do

RETRIITTI JA RETKI KOLILLE VAPPUNA
PERJANTAI – MAANANTAI 29.4.-1.5.2023

VILLA ORA’S, KOLI

OHJAAJINA JENNI ÖRN JA HELENA KARHU
RETKET LUONNON PYHILLE PAIKOILLE * MEDITAATIOTA * TANSSIA * VAPPUKOKKO * PUUT, KASVU JA LUOVUUS * YRTTIÖLJY * SAUNA *

Toukokuun alku ajoittuu kevätpäiväntasauksen ja keskikesän väliin, tämä on luonnon heräämisen juhla-aikaa. Talven aikana luonto saa levähtää, mutta kevät herättää sen uuteen kasvukauteen. Toukokuun alusta alkaen uusi kasvu tulee kiihtyvällä tahdilla esiin. Kevät on meillekin uuden kasvun ja uusien ulottuvuuksien aikaa. Tällä kurssilla kokoonnumme yhdessä vastaanottamaan upeilla luonnon voimapaikoilla tämän uuden kevään kasvuvoiman itseemme.

Tarkastelemme mikä kasvi, kivi tai puu heräävässä luonnossa erityisesti antaa meille voimaa tänä keväänä ja herkistämme aistejamme havaitsemaan tietoisuuden joka väreilee kaikkialla ympärillä olevassa elävässä metsässä. Ennen kaikkea iloiten ja kiittäen luontoa sen upeasta kyvystä puhjeta kasvamaan jokaisen talven jälkeen.

Kevät on puu- elementin aikaa, kasvun ja luovuuden aikaa. Elimenä se liittyy Maksaan, joka on vastuussa kaiken liikkeestä kehossamme. Hoidamme kurssilla Maksan energiaa lempeän liikkeen, meridiaanivenyttelyn ja luonnossa kävelyn avulla. Sekä maalaamalla, piirtämällä ja tanssimalla. Annamme silmiemme levätä upeissa Kolin maisemissa, ja hellimme itseämme Maksaa tukevalla yrttiteellä.

Lauantai-iltana rentoudumme yrttisaunan lämmössä.

Skandinaavisessa traditiossa vappuaaton on ajateltu olevan aikaa, jolloin ”pyhä avioliitto majailee juurissa”, ja jolloin on sallittua olla hieman ”kevytmielinen” (lähde: Annette Höst, 2005: Jorden synger). Skandinaviassa vappu-kokko on ollut jopa tärkeämpi kuin juhannus-kokko. Mekin kasaamme yhdessä pienen ja kauniisti koristellun vappu-kokon, jonka ympärillä tanssimme ja iloitsemme mahlaa virtaavien koivujen ympäröimänä. Kutsumme luonnonhenget lähelle meitä.

Vapusta alkaa juhannukseen asti luonnon maaginen kausi. Saamme kurssin aikana käytännöllisiä vinkkejä, kuinka valmistautua yrttien, rohtojen ja juurien keräilyyn ja muuhun kevätkauden inspiraatioon ja kasvuun.

Kevään rohtoja ovat pienet silmut, uudet alut. Valmistamme yrttiöljyä poppelin ja haavan silmuista. Tämä öljy on upean aromikkaan tuoksuista ja se auttaa myös kipuihin.
Tämä retriitti on sinulle, jota kutsuu vapun juhliminen selkeämielisessä ja luonnonläheisessä piirissä. Juhlimme kesän porttia ja lisääntyvää valoa, keräämme kevään ensimmäiset yrtit ja ihastelemme kolilaisen luonnon voimaa.

Karhu on herännynnä
Kokko noussu siivillensä.
Mikäpä maan mainionpi.
Kissoille kujetteleikse,
kuusille kumarteleikse.
Mitäpä neijot tietävämpi,
sitä salaisemmaksi saattelevat.
Mitäpä kuutta kurkottavit,
sitä salama saattelevi.
Tuu sie Kolin käkönen,
korvillemme, kaarillemme.
Kuus koivua mie kuulen
Mahlan maittavan valutan
Siskoillemme, veljillemme,
karhun kumppaneille ja kotkan koriille koiville.
Tuu sie meijän tyköhön
Työnnä nokkasi nuotiolle
Roviolle raitispäitten
Pihalle pakanan parhaammankin.

Ohjaajat:
Jenni Örn:
Olen pohjoiskarjalainen yrttien tuntija, unennäkijä ja käsillätekijä. Työkseni koulutan ihmisiä käyttämään luonnon kasveja erilaisin tavoin. Olen opiskellut yrttiterapiaa, kukkaterapiaa ja kiinalaista lääketiedettä ja ikuinen opiskelu jatkuu. Nämä opinnot luovat pohjaa ymmärrykselle ihmiskehon energian liikkeestä, ja kuinka sitä voi tasapainottaa. Suuria opettajia minulle ovat myös olleet kasvit ja elävä luonto ympärilläni, sekä perinteet jotka ovat osa minua, ja kulkevat suvussani. Isovanhempieni, vanhempieni ja sukuni kautta olen kasvanut käsityöperinteiden kantajaksi, sillä lähes kaikki omassa suvussani ovat olleet käsityö taitoisia eri osa-alueilla. Työssäni tärkeintä minulle on auttaa vahvistamaan ihmisen yhteyttä siihen elävään elinympäristöön, jossa hän elää, ja sitä kautta vahvistaa myös läsnäolon taitoa, yhteyttä itseen ja toisiin ihmisiin. Sekä inspiroida tekemään omilla käsillä pieniä ja suuria asioita. Lisätietoja: https://jenniorn.com/


Helena Karhu:
Olen syntyperäinen joensuulainen shamanismin opettaja ja harjoittaja, meditaatio-ohjaaja, kaksosäiti ja tutkija, ja toimin perustamassani Karhun Talossa (www.karhuntalo.com). Sukujuureni ovat täysin Pohjois-Karjalasta ja Karjalasta. Kirjoitan väitöskirjatutkimusta suomalaisesta shamanismista Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Olen Pielisen Tietäjäkeskus ry:n (www.tietajakeskus.org) puheenjohtaja ja perustajajäsen. Palasin vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja olen asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu minua kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä shamanistisesta traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet. Kolille minut tuotiin ensimmäisen kerran 7 kuukauden ikäisenä vauvana. Koli ja Pielinen ovat minulle maailman pyhimmät paikat, ja ikuisen haltioitumisen tyyssijat. Odotan ilolla vapun juhlaa kanssanne näillä kotoisilla paikoilla.

Kurssin pitopaikka:
Villa Oras, Verkkovaara 1, Koli. Villa Oras tarjoaa yhteisöllistä ja kodinomaista majoitusta entisöidyssä Jeron kyläkoulussa. Villa Oras on noin 7 km Kolin kylältä ja Kolin huipuilta. Tämä 1940-luvulla rakennettu 600 neliöinen, hirsinen rakennus luo idylliset puitteet kurssillemme. Villa Oraksen ihana isäntäpari Marjut ja ”Pehtoori” Make ovat tärkeä osa majatalon uskomattoman ihanaa tunnelmaa ja kotoisuutta. Villa Orakseen tulee todellakin kuin kotiin! Kurssisalimme on huikean kaunis korkeakattoinen hirsiunelma.

Villa Oras on suurilta osin vielä alkuperäisessä 40-luvun kunnossa tarkoittaen:
-Ei juoksevaa vettä, vesi kannetaan kaivosta sisälle sekä saunalle
-Ulko wc, missä ei juoksevaa vettä
-Peseytyminen saunalla, joten toivomme biohajoavien pesutuotteiden käyttöä (meiltä löytyy yhteiskäyttöön pesuaineet majoittujille)
-Kaikki majoittujat on saman arvoisia ja kunnioitetaan toinen toisiamme
Lisätietoa: https://www.villaoras.fi/

Sopiiko Kurssi minulle?

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa kurssin aihepiiriä kohtaan. Kurssi on alkoholiton ja päihteetön, ja ruokailut ovat kasvisruokaa. Huomaathan, että paikka ei ole esteetön.

Ilmoittautuminen:

Osallistumismaksu on 275 EUR sis. 24 ALV%, kurssin sisältö ja pieni lahja.
Tämän lisäksi on majoitus täysihoidolla 3 vrk (sis. kaikki ruokailut perjantain illallisesta maanantain lounaaseen) jaetuissa huoneissa yht 265 EUR (sis. ALV) /2 vrk / per henkilö.

Kurssimaksu ei sisällä matkoja kurssipaikalle eikä matkavakuutusta. Kurssille osallistujat ovat velvoitettu tutustumaan Karhun Talon vastuuvapautukseen ja peruutusehtoihin: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Alustava ohjelma:

Perjantai 28.4.2022:
16.00- Osallistujien saapumiset
17.00 Illallinen
18:00 Kurssin aloitus: Meditaatio ja puhekeppi-piiri. Vapun retriitin mandala.
Saunominen

Lauantai 29.4.2022:
08.00 Aamupala
09.00 Kurssi jatkuu: Meditaatio. Harjoituksia luonnossa puiden äärellä
12.00 Lounastauko
13.00 Retkeilemme yhdessä luonnon pyhillä paikoilla
Lepotauko, kun palaamme takaisin majapaikkaan
17.00 Illallinen
Saunominen – Jenni kertoo saunayrteistä

Sunnuntai 30.4.2022:
08.00 Aamupala
09.00 Retkeilemme yhdessä luonnon pyhillä paikoilla
12.00 Lounastauko
13.00 Tauko
15.00 Kokoonnumme piiriin salissa
17.00 Illallistauko
Tanssia ja iloa
Vappu-kokon sytytys
Saunominen

Maanantai 1.5.2022:
08.00 Aamupala
09.00 Kurssin ohjelma jatkuu: Meditaatio. Yrttiöljyn valmistus
12.00 Lounastauko
13.00 Yhteinen piiri ja loppuseremonia
14.00- Kurssi päättyy ja vapaa-aikaa Kolilla

About Karhun Talo / House of the Bear - the Doer

Helena Karhu is a native northkarelian teacher of shamanism and folklore, cultural producer and researcher, and mother of twins. Helena's mission in life is in the House of Bear, which she founded. The aim of her company is to nurture the connection with nature and wisdom traditions. Karhu is writing a dissertation research on Nordic shamanism at the Joensuu campus of the University of Eastern Finland. In 2018, Helena returned to Joensuu after more than 13 years in Copenhagen, and she has also lived in Greenland and Alaska. The spirit of the Northern ancestors and nature invites her to tell more about the northern nature, the original shamanic tradition, and to combine archaic methods and the possibilities of contemporary culture.

Upcoming events

15 spots available · Book for private group from 4900€
Language: Finnish

Requirements

The place required normal mobility (notice outdoor compost toilets and no showers, washing only in sauna). The retreat is drug- and alcohol free. We will eat vegetarian food.

Reviews

Jenni

Jenni

Aivan uskomattoman hieno tilaisuus ❤️ En ollut koskaan rummuttanut porukassa, mutta täällä tunnelma vei heti mennessään ja vanhan salin tila oli paikkana täydellinen. Villa Oraksen upea miljöö, ihanat vetäjät ja mikä tietämys 🙏

VisitKarelia takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local