Iki-ihana oma piparitalo

Leivotaan ja koristellaan yhdessä persoonallinen piparitalo.Jyväskylä, Finland
Available in Finnish
4 hours
6 spots per experience
Regular price: 35 €
Children: 30 €


What are we going to do

Leivo ja koristele piparitalo, mutta kenelle? Talo tontulle, maahiselle vaiko ihan itsellesi muistona lapsuuden joulustasi?

Jouluisen piparitalon leipominen on rentouttavaa ja virittää vuoden suureen juhlaan. Joulun tunnelma ja tuoksu tempaisevat mukaan. Niinpä hetki on loistava tilaisuus viettää "pikkujoulua" persoonallisella tavalla.

Piparitalon rakentaminen takaa perinteisen joulun tunnun, etenkin valkoisen lumikoristelunsa ansiosta.

Minun äidilläni, maalaistalon emännällä ja neljän lähes samanikäisen lapsen äidillä, oli tapana tehdä piparitalo aina ensimmäisenä adventtina. Vuosien ajan talo oli meille lapsille suuri ihmetyksen aihe. Viisaana naisena äitini päätteli, että talo pitää muksut poissa muista askareista, kiirettä kun oli. Ei tarvinnut muuta kuin kysyä: Haluatteko tänään syödä vaikkapa pihapiirin puut? Vihdoin koitti aika, että me neljä muksua saimme luvan suunnitella ja rakentaa vuosittain piparitalo ympäristöineen koko perheelle. Emme koskaan unohtaneet talon pihamaalta tontun jälkiä!

Murean piparitaikinan teen edellisenä päivänä, joten se on levännyt mukavasti leipomista varten. Kaulimme, paistamme ja koristelemme yhdessä. Tarvittavat välineet ja aineet löytyvät paikan päältä ja myös apu kaikkiin talon rakentumisen vaiheisiin. Minulla on muutamaan erilaiseen taloon piirustukset. Voit etukäteen suunnitella myös oman pienen asumuksesi piirustukset. Suosittelen asumusta, joka ympäristöineen mahtuu Leivo ja koristele piparitalo, mutta kenelle? Talo tontulle, maahiselle vaiko ihan itsellesi muistona lapsuuden joulustasi?

Leivomme joulutunnelmissa juhlatalo Paamiskassa, joka sijaitsee lähes yksin metsän siimeksessä hiljaisuudessa Päijänteen tuntumassa etäällä kaupungin valoista ja tohinoista. Nukulan pihapiiristä Elämystie (n. 600 m) joulukoristeineen johdattaa sinut Paamiskaan. Lumisena aikana matka taittuu iloisesti potkukelkalla. Toki voit tulla myös autolla kelin niin salliessa. Talon rakentamisen ohessa nautimme joulumusiikista, glögistä (alkoton) ja tonttujen vilahduksista.

Elämys sopii erinomaisesti esim. aikuiselle ja lapselle tai vaikkapa kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Toki aikuiset ovat lämpimästi tervetulleita ilman lapsiakin virittäytymään jouluun pipareiden tuoksussa.

Saat mukaasi loihtimasi piparitalon, kokemasi joulutunnelman ja tuoksut!

About Hannele - the Doer

Olen Nukulan hengetär, luonnossa paljon aikaa viettävä kaksoispoikien äiti. Vaikka luonteeltani olen utelias ja lähden helposti mukaan uusiin juttuihin, Joulu on minulle perinteisyydessään pysäyttävä keskitalven juhla. Lapsuudestani asti olen rakastanut Joulun rauhaa, hiljaisuutta, hämäryyttä, lupausten täyttymistä ja pysähtyneisyyttä. Koko luomakunta laskeutuu kiireettömyyteen, olemiseen, vain Tonttu valvoo ja miettii ajan ongelmallisuutta.

Ihanaa Joulussani on sen valmistelu, siivouksineen, kaikkine tuoksuineen, mitkä lehahtavat ilmoille vaikkapa pipareiden ja kakkujen saadessa jouluilmeensä, koristeiden kaivamisineen vuoden takaisista kätköistään ja ennen kaikkea metsän tuoksuineen kuusen asetuttua tupaan. Toki joululahjatkin ovat tärkeä osa Joulua. Itse tehdyt avaavat sydämen. Ihmeellinen on tunne, kun huomaa, että lahja on valittu huolella juuri minulle. Edelleen kaipaan mustiin huopatöppösiin ja karvahattuun pukeutunutta lapsuuteni joulupukkia, jolla ei ollut punaista nuttua.

Kaunista ja rauhaisaa Joulua juuri sinulle!

Hannele

Requirements

Ota mukaan oma esiliina tai puhdas mieluisa teepaita sekä oma puhdas pahvilaatikko piparitaloa varten.
Pitkät hiukset on syytä palmikoida tai laittaa nutturalle.

Visit Jyväskylä Region takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local