Ortodox Culture in Joensuu

Ortodox sightsJoensuu, Finland
Available in Finnish
1 hour
20 spots per experience
May - September


What are we going to do

Joensuu on yksi harvoista kaupungeista, jossa ortodoksisuus on alkuperäinen uskonto.
Kaupungin perustamisen aikaan, kasvavan kaupungin asukkaiksi muutti joukko ortodokseja, jotka alkoivat toimia käytännöllisten kirkollisten olojen parantamiseksi.

Vuonna 1862 saatiin välttämätön ortodoksinen hautausmaa, sen jälkeen kesti kuitenkin 25 vuotta ennen kuin oma kirkko valmistui, vaikka kirkolle olikin varattu tontti jo asemakaavassa. Pyhän Nikolain kirkko vihittiin käyttöön 1887. Ortodoksisuus on kaupungissa monimuotoista, joka tulee esille mm. ortodoksisessa kulttuurikorttelissa, jonka helmi on eittämättä bysanttilaista arkkitehtuuria edustava Johannes Teologin ja Karjalan Valistajien kirkko.

About Joensuun Matkailuoppaat - the Doer

Iloiset ja ammattinsa osaavat auktorisoidut matkailuoppaat tutustuttavat vieraansa Joensuun historian ja nykypäivän saloihin. 20 paikallistaopasta kuljettaa opastetuilla kierroksilla kaupungin keskustassa ja lähiympäristössä kävellen, pyörällä ja linja-autossa. Tarinalliset opastukset ovat meidän kunnia-asiamme vieraiden viihtyvyyden luomisessa.

Reviews

Päivi

Päivi

Oli hienoa, kun rakennuksista kerrottiin niissä asuneiden porvareiden kannalta.
Marja Riitta

Marja Riitta

Kaiken kaikkiaan todella hyvä idea tällainen ruokakierros. Maittavaa ruokaa ja juomaa kivoissa paikoissa. Asiantunteva opas kertoi mukavasti paikan historiasta. Ruokapaikkojen omistajat pääsivät myös ääneen sopivasti. Tykkäsin kovasti.

VisitKarelia takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local