Tarinallinen melontaretki Räikälänjoella

Avokanoottiretki miekkamiehen historiallisiin maisemiinAvailable in Finnish and English
2 hours
11 spots per experience
May - August


What are we going to do

Avokanoottiretki miekkamiehen historiallisiin maisemiin

Janakkalan miekkamies on Janakkalasta syksyllä 2013 tehty ruumishautalöytö, johon kuuluu luuranko, kaksi miekkaa ja muuta esineistöä. Kuka tämä mies oli ja miksi hänen haudastaan löytyi kaksi aivan eri aikakaudelta olevaa miekkaa? Tule kuulemaan tarinasta lisää.

Retki tehdään Räikälänjoella Tarinmaalla, ohittaen samalla kaksi linnavuorta. Keliolosuhteiden salliessa käymme Kernaalanjärven kautta Tuulensuujoella. Reitin toteutus määräytyy kelien ja ryhmän mukaan.
Hintaan sisältyy melat, melontaliivit (yli 12 v.) ja opastus. Osallistujalla tulee olla uimataito. Kanootteihin mahtuu kaksi henkilöä/kanootti.
Huom! Säävaraus! Kovalla sateella ja /ukonilmalla emme melo, retki joko siirretään tai odotellaan kuuron ohimenoa.

About Luontoisa - the Doer

Olen erä- ja luonto-opas ja toiselta ammatiltani sairaanhoitaja. Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut luonnosta ja historiasta ja intohimonani on saada ihmisiä innostumaan lähimatkailusta sekä kertoa luontojuttujen lisäksi myös historiallisista tapahtumista. Luontomatkailualan yritykseni, Luontoisan, perustin kymmenkunta vuotta sitten (silloin nimellä Enicare Oy).

Requirements

Aiempaa kokemusta melonnasta ei tarvitse olla. Pukeutuminen säänmukaisiin ulkoiluvaatteisiin. Aurinkoisella säällä kannattaa mukana olla aurinkolasit ja esim. lippalakki sekä aurinkorasvaa. Halutessasi voit käyttää käsineitä, esim. kumivahvisteiset puutarhakäsineet, nahkakäsineet yms. Jalkoihin lenkkarit tai esim. crocksien tyyppiset sandaalit. Kamerat, puhelimet yms. arvoesineet vain omalla vastuulla mukaan kanoottiin. Osallistujan tulee olla uimataitoinen ja vapaa-ajan vakuutuksen on oltava voimassa.

Reviews

Noora

Noora

Melontaretki oli upea kokemus! Saimme kattavan turvallisuusperehdytyksen alkuun sekä hyvät ohjeet itse melomiseen. Luontoisa kertoi matkan aikana mielentoisia tarinoita paikallisesta historiasta. Keli oli oikein hyvä melomiseen, eikä pieni sadekkaan haitannut. Näimme matkalla lehmiä sekä upean harmaahaikaran. Suosittelen lämpimästi kaikille paikallishistoriasta ja luonnosta liikkumisesta kiinnostuneille❤️
Luontoisa Luontoisa Lämmin kiiots teille vierailusta!! Toivottavasti matkanne jatkui yhtä mukavissa merkeissä <3