Karjalanpiirakkakoulu

Perinteisiä karjalanpiirakoita Möhkön mummon tapaanIlomantsi, Finland
Available in Finnish, English and German
4 hours
6 spots per experience
October - April


What are we going to do

Hotelli Möhkön Rajakartanon vierailijat majoittuvat seitsemässä huoneistossa, joista jokaisessa on keittiö tai keittiötila ruokailujen hoitamiseksi omatoimisesti.
Suurin osa vieraistamme turvautuu talomme tilausravintolan aamiaiseen, joka on paikallista ja pitkälti luomua karjalaista ruokaa. Siinä tarjottavat omien viljelysten luomuspelttiä sisältävät karjalanpiirakat herättävät usein kiinnostusta niiden tekemiseen omin käsin. Muutamat asiakkaamme ovat olleet valmiita aloittamaan leipomisen niiltä sijoilta, ja se on onnistunut muutaman kerran. Yleensä se ei ole mahdollista muiden tehtävien vuoksi. Siksi tarjoamme erillisiä koulutuskokonaisuuksia ruokailuineen. Lisäksi asiakkaamme voivat rakentaa koulutuksen oheen viikonlopun ohjelman majoituksineen ja saunomisineen.

Piirakkakoulua varten keitämme valmiiksi täytteet: perunamuhennoksen, riisipuuron (käytämme sitä vain koulutuksissa) ja spelttipuuron. Jokainen osallistuja tekee taikinan, josta saa noin 40 karjalanpiirakkaa. Perunamuusilla supistaminen on helpointa, ja jokainen saa kokeilla eri täytteitä. Leipomisvälineet ovat valmiina talossa. Oma esiliina ja päähine ovat toivottavat.

Leipomisen puolivälissä nautimme keittolounaan talon leipien ja tuoreiden karjalanpiirakoiden kanssa. Leipurit saavat mukaansa leipomansa piirakat.

Koulutus on tilattavissa 3 – 6 henkilölle ajalle lokakuu 2020 – huhtikuu 2021.

Karjalanpiirakkakoulutuksen hinta on 60 €/hlö.

About Elvi - the Doer

Olen Hotelli Möhkön Rajakartanon emäntä, Möhkössä syntynyt. Aivan Venäjän rajan tuntumassa sijaitseva kiinteistömme - aikoinaan lähes 40 vuotta rajavartioasemana palvellut - on viehättänyt matkailjoita jo pian 20 vuotta. Palvelumme ovat luontoystävällisiä, ja kestävä kehitys määrittää toimintojamme.
Puhun suomen lisäksi saksaa, englantia, ruotsia, auttavasti myös venäjää. Työkokemusta monelta alalta: matkailusta jo lukiokesinä, sittemmin lentomatkailusta, sairaalatyöstä (Saksassa), suomennoksista, yrittämisestä yli 30 vuotta (toimistopalvelut, kouluttaminen, kansainvälinen kauppa, asiakaspalvelu, matkailu). Olen suorittanut markkinointisihteerin tutkinnon. Lisäksi olen opiskellut ravitsemusta maa- ja metsätieteellisessä tiedekunnassa sekä suorittanut kasvatustieteen peruskurssin Tampereen yliopistossa ja venäjän käännöskursseja Jyväskylän kesäyliopistossa. Ruoka ja sen terveysvaikutukset määrittävät toimintaani merkittävästi. Elintarvikevalmistajan pätevyyden olen myös hankkinut. Tiedän mitä tarjoan vieraillemme, ja siksi meillä tehdään kaikki ruoka alusta pitäen omassa keittiössä.
Tarjoamme laadukkaiden majoitus- ja tilausravintolapalvelujen lisäksi suosittuja saunojamme, ranta- ja savusaunaa sekä kahta sähkösaunaa luonnonkauniissa maisemassa Koitajoen rannalla.
Toivomme voivamme jatkaa loistavaa palautetta saanutta toimintaamme samoissa tunnelmissa ja toteuttaa uusia kehittämisideoitamme asiakkaidemme viihtyvyyden turvaamiseksi ja vahvistamiseksi.

Requirements

Oma esiliina ja päähine ovat toivottavat.

VisitKarelia takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local