Himmeli Experience

DIY himmeli


Turku, Finland with Himmelitehdas

Finnish, English

1.5 hours

25 spots per experienceAbout the Doer

Himmelitehdas sai alkunsa, kun ystävykset Jenni ja Sini jäivät lomautetuiksi työpaikastaan. Halu tehdä projekteja yhdessä ei kuitenkaan loppunut siihen ja niin eräänä syyskuun iltana 2016 joulumarkkinoita suunnitellessa ponnahti mieleen ajatus perinnekäsitöistä. Ajatuksesta innostuneina otimme yhteyttä Jennin pappaan, joka on rakentanut useita himmeleitä vuosikymmenten ajan. Hänen oppiensa ja omien erehdysten kautta ensimmäiset omatekoiset himmelit näkivät päivänvalonsa. Useiden materiaali- ja mallikokeilujen myötä Himmelitehdas jalostui nykyiseen nelikulmaiseen muotoonsa.


What are we going to do?

Glögiä, pipareita ja joulu - sekä tietysti himmelit!

Vaikka himmeli on perinteinen joulukoriste, niin nykyisin se käy koristeeksi vaikka ympäri vuoden. Tule fiilistelemään joulua ja opi samalla, miten himmeleitä tehdään perinteisellä tekniikalla. Meidän käyttämä tekniikka kulkee perinteenä suvussa.

Tuo mukanasi vain itsesi - materiaalit ja ohjeet saat paikan päältä. Aikaisempaa osaamista himmeleistä ei tarvita, mutta kokeneetkin himmelintekijät saavat varmasti uusia ideoita. Jos teitä on isompi porukka, niin ota rohkeasti yhteyttä ja sovitaan räätälöity hinta juuri teidän ryhmällenne. Elämys järjestetään Turun keskustassa, mutta tulemme myös mielellämme teidän tiloihin tai tapahtumiin jakamaan himmelielämyksen. Elämys järjestetään jos osallistujia on vähintään 4.

Elämyksen kesto on noin 1,5 h.


Glögi, gingerbread cookies, Christmas and last but not least - Himmelis!

Although himmeli is a traditional Christmas decoration, nowadays it can be used around the year. Join us for a brief Christmas trip and learn how to create himmelis using traditional techniques. Techniques are used from our family heritage.

Bring only yourself - we provide materials and instructions. You don't need to have himmeli skills but if you do you still will get new ideas. For larger groups we have special prices. Please drop us a line and we will make good deal for you. Experience is organized in the city center of Turku but we are also happy to come to your place or event to organize the himmeli experience. Experience is organized if there are at least 4 participants.

The experience is roughly 1.5 hrs long.