Rukki-Retriitti

Opi meditatiivinen kehräys upeassa vanhassa pappilamiljöössäHeinävesi, Finland
Available in Finnish, English and German
16 hours
7 spots per experience


What are we going to do

Ajatukset hiljenevät rukin kehrätessä hiljaa tasaista surinaansa. Takassa palavien puiden satunnainen rätinä täydentää rukin surinaa. Tauoilla juomme kupposen villiyrttiteetä tai kardemummalla maustettua kahvia.
Kehrääminen on meditatiivista ja tekijäänsä runsaalla kädellä palkitsevaa puuhaa. Kun ensimmäinen neule valmistuu itsekehrätystä langasta on tunne sanoin kuvailematon! Langan laatuakaan ei voi verrata kaupan lankaan. Itsetekemäsi lanka on monin verroin parempaa, pehmeämpää, lämpimämpää, eettisempää ja ekolokisempaa kuin kaupasta ostettu tehdaslanka. Ei pesussa käytettyjä kemikaaleja tai koinsuoja-aineita, lanoliiniakin on valmiissa langassa juuri sen verran kun itse päätät. Raakavilla, jota tuon retriitille mukanani on lähituotettua suomenlampaan luomuvillaa.
Mutta mikä parasta, kun kaupan hyllyltä loppuu lanka, ei sinulla ole enää huolen häivää!

Saamme viettää retriitin Pappila Marjamäen päätalon salissa. Talo on valmistunut vuonna 1850, ja salin paksut hirret kertovat kuulijalleen kiehtovasta menneisyydestään.
Viikonloppu koostuu pienestä teoriaosuudesta, mutta pääpaino on itse tekemisessä. Retriitin aikana opetan sinulle kuinka kehrätä lankaa villasta. Kotiin lähtiessä sinulla on itse kehrättyä lankaa mukanasi ja tietotaito, jotta voit jatkaa kotona uutta harrastusta.
Teoriaosuudessa kerron sinulle esimerkiksi kuinka raakavilla tulee käsitellä ennen kehräystä.
Mikäli toimivaa rukkia ei löydy omasta takaa voi kurssipaikalta ostaa (15€) tai vuokrata värttinän (5€ per kurssi). Värttinällä pääseekin helposti alkuun kehräyksen kanssa. Tekniikka tulee tutuksi ja itse rukilla kehräämisestä tulee helpompaa. Lisäksi värttinä kulkee helposti mukana mökille, eikä vie asunnossa niin paljon tilaa kuin rukki. Itselläni rukki kehrää omenapuun alla kesäisin ja talvella takkatulen ääressä. Usein kuitenkin juurikin meditatiivista rentoutumista etsiessä kaivan värttinän esiin enkä suurta rukkia.
Huomioithan, että kurssi kestää kaksi päivää. Kurssihintaan kuuluu molempina päivinä yksi kasvisruoka ja tee/kahvi.
Turvavälit on helppo pitää pappilan salissa, mutta myös kurssiluku pidetään pienenä, jotta voimme huolehtia niin omasta kuin lähimmäisenkin turvallisuudesta.
Raakavillaa voi ostaa kurssilta monissa eri väreissä, myös kotiin vietäväksi.

Requirements

Voit ottaa oman rukin mukaan jos sellainen vain löytyy. Jos et ole varma onko rukki toimintakuntoinen, ota vanha aarre mukaan ja katsotaan yhdessä saadaanko se kuntoon pienellä huollolla vai puuttuuko rukista esim. osia. Paikan päältä voit ostaa värttinän (alk. 15€) tai vuokrata sellaisen (5€ per kurssi).
Mikäli karstat löytyy, niin ne olisi hyvä ottaa mukaan.
Retriitille osallistujalla tulee olla oma vakuutus. Pappilassa on vuokrattavissa kahden hengen huone omalla keittiöllä. Kysythän huoneen vuokrattavuutta suoraan Pappila Marjamäeltä (marjamaenpappila@gmail.com).

VisitKarelia takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local