Polkujuosten huiputtamaan

Huiputa tunturi polkujuostenEnontekiö, Finland
Available in Finnish and English
3 hours
5 spots per experience
June - October


What are we going to do

Kuka ei haluaisi huiputtaa! Koska se on huippua!
Laitamme tossua toisen eteen. Harjuisesta mäntymetsästä ja tunturista voi varsin mainiosti nauttia myös juosten. Askeltaen kiven vierestä, juurikon päältä ponnistaen, mäkiä puna poskissa puhisten ja alamäkiä suorastaan liitämällä kulkien. Polkuja juosten keskittyy tahtomattaan hetkeen. Havainnoi maastoa ja omaa kehoaan. Hämmästelee karun kaunista, sielukasta ja puhdistavaa tunturimaisemaa.
Teemme mutkan mäntymetsän kautta avaraan tunturiin huipulle nousten ja takaisin. Vain käppyräisiä pieniä koivuja ja männynpoikasia on nähtävissä siellä täällä tunturimaisemassa. Kerot nousevat ylväinä omilla ikiaikaisilla paikoillaan. Näistä yhden huipulle tulemme nousemaan. Upeat Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemat avautuvat kaikkiin ilmansuuntiin. Olemme tarkalleen ottaen Enontekiön Ounastuntureilla.
Matkaa kertyy noin 14km, ja kuljemme sen rauhallista tahtia juosten. Retkeen on hyvä varata 3 tuntia.

Lähdemme tunturiin ulkoilemaan ryhmässä, mutta samalla keskittyen hiljaisuuteen, omaan itseen ja omiin ajatuksiin, ympäröivään luontoon ja liikunnan tuomaan hyvään oloon? Miltä tuntuisi siirtyä hetkeksi pois ympärivuorokautisesta melusta ja antaa mielelle tovi aikaa ihan vain olla?
Retkeni ovat matka rauhoittumiseen, hiljaisuuteen, sisäänpäin katsomiseen, mieleen tulevien ajatusten käsittelyyn ja luovaan oivaltamiseen. Matkan aikana tulee monesti päästäneeksi irti mieltä vaivaavasta huolesta ja huomaa oivaltansa jotain uutta ja positiivista.
Retkeni ovat sinulle hiljaista ja rauhoittavaa minä-hetkeä kaipaava, joka haluat päästä luontoon liikkumaan ja kokemaan sen avaran ja sallivan tilan.

About Satu - the Doer

Tunturikonttorin perustaja Satu Angeli on Enontekiölle saaristosta muuttanut luontovertti, matkailualan myynnin & kehittämisen analyyttinen ja sielukas toteuttaja. Tunturikonttori on nimensä mukaisesti perustettu rakkaudesta tunturiin. Konttori on usein tunturissa, koska vietän siellä paljon aikaa. Mukanani kulkee Suomen pohjoisin vehnis ja maailman paras konttorikoira Sohvi.
Tunturissa liikun mieluiten lihasvoimin. Tunturissa kulkeminen on oiva luovuuden virittämisen keino. Avara maisema herkistää mielen ja ajatus raksuttaa huomaamatta.
Olen naimisissa paikallisen entisen poromiehen kanssa ja luonnossa liikkuminen on meille molemmille elämäntapa. Alueen tuntemus on kasvanut syvällisesti ja elämysten tuottaminen tapahtuu paikallisella otteella.

Requirements

Mikäli tasaisella maalla juoksunopeutesi on noin 10km tunnissa, niin tulet varmasti nauttimaan. Tällä retkellä nousua ja laskua on tuntuvasti, jyrkimmät mäet otamme ihan kävellen. Tunturissa keli saattaa vaihtua nopeastikin, mutta varautumalla sää on monesti vain pukeutumiskysymys.

Huolehdithan että sinulla on vapaa-ajan kattava vakuutus.

Varusteet polkujuoksuretkelle

Sään mukaiset juoksuvaatteet
Maastojuoksulenkkarit
Juoksureppu/-vyö tms
Juotavaa ja pientä naposteltavaa
EA-tarvikkeina liimaside, laastaria
Pidemmälle retkelle juoksureppuun (tunturin huiputus tms) sadetakki, sormikkaat, pipo, tuubihuivi

Tornionlaakson neuvosto - Tornedalsrådet takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local