Liukulumikengin erämaayö elämykseen

Koe erämaan sielukkuus - nauti liikunnan ilostaEnontekiö, Finland
Available in Finnish
28 hours
4 spots per experience
January - April


What are we going to do

Matkalle erämaan rauhaan, aikaan antaa sielun levätä ja hengittää paineetta. Matkan varrella hiihdämme poikki lumisen ja jäätyneen jänkän, järvien ja jokien. Pääsemme nauttimaan aidon erämaan hiljaisuudesta ja sielukkuudesta. Se on koskettavaa, mutta samalla myös jännittävää. Olet ehkä ensimmäistä kertaa erämaahiihtoa kokemassa. Pieni ihminen keskellä erämaata. On aika ottaa omaa aikaa ja keskittyä siihen mitä mielessä liikkuu. Tai on liikkumatta. Käytä tilaisuus hyväksi ja laita puhelin lentokonetilaan. Ota hetkeksi tauko arjen kiireestä ja sosiaalisen median vaatimasta huomiosta. Kuljemme matkaa yhdessä, mutta jokaisella on oma motiivinsa ottaa tauko arjesta. Pidämme matkalla evästauon ja hiihtopäivän päätteeksi saavutamme mäntyjen keskellä turvallisena odottavan eräkämpän. Meidän viihtyisän kotimme yhdeksi yöksi.

Kämppä lämpiää kaminalla, juoksevaa vettä ei ole. Ulkohuusissa käydään otsalampun valossa. Eräolosuhteissa ollessa perustarpeiden hoitaminen tarkoittaa mukavaa pientä puuhastelua, jonka jaamme yhteisesti tehtäväksi.
Ruoka valmistetaan kaminan lämmöllä tai kaasuliedellä. Kämpällä on jokaiselle ruokailua varten ekologiset Kupilkan kulho, kuksa ja lusikkahaarukka.
Eräkämpässä ovat patjat ja tyynyt liinavaatteineen, mukaan otat oman makuupussin. Eräkämpässä on makuualkovi 140 cm leveällä laverilla kahdelle ja reilun kokoinen parvi 70 cm leveillä patjoilla kahdelle. Sinulla on mahdollisuus nukkua myös teltassa tuvan vieressä. Pääset turvallisesti kokeilemaan ulkona yöpymistä talvella.
Kämpällä ollessa on mahdollista tehdä lyhyitä hiihtoja kämpän ympärillä, kokeilla pilkkimistä, lukea kirjaa, kirjoittaa ylös muistiinpanoja kokemuksesta tai ihan vaan tuijotella kaminan tulta ja uppoutua ajatuksiin. Ilta saattaa nostaa revontulet ihailtavaksi suoraan järven yläpuolelle ja pilvettömällä säällä saamme ihailla tähdillä koristeltua taivasta. Erämaan rauhoittava hiljaisuus maadoittaa hetkeen.

Hintaan kuuluvat OAC Kar 147 liukulumikengät ja Lekin teleskooppisauvat, 2 x kevyt lounas, 1 x illallinen, 1 x aamiainen.

Hiihtomatka on noin 10km yhteen suuntaan pääosin tasaista maastoa.
Järjestäjällä on oikeus perua retki kelin muuttuessa haasteelliseksi. Toimimme turvallisuus etusijalla.
Kämpälle mahtuu nukkumaan 4 vierasta, kun makuusijat jaetaan.

About Satu - the Doer

Tunturikonttorin perustaja Satu Angeli on Enontekiölle saaristosta muuttanut luontovertti, matkailualan myynnin & kehittämisen analyyttinen ja sielukas toteuttaja. Tunturikonttori on nimensä mukaisesti perustettu rakkaudesta tunturiin. Konttori on usein tunturissa, koska vietän siellä paljon aikaa. Mukanani kulkee Suomen pohjoisin vehnis ja maailman paras konttorikoira Sohvi.
Tunturissa liikun mieluiten lihasvoimin. Tunturissa kulkeminen on oiva luovuuden virittämisen keino. Avara maisema herkistää mielen ja ajatus raksuttaa huomaamatta.
Olen naimisissa paikallisen entisen poromiehen kanssa ja luonnossa liikkuminen on meille molemmille elämäntapa. Alueen tuntemus on kasvanut syvällisesti ja elämysten tuottaminen tapahtuu paikallisella otteella.

Requirements

Hyvä peruskunto tekee retkestä miellyttävämmän. Yhdensuuntainen hiihtomatka on noin 10km, umpihankea ja mahdollisesti moottorikelkan jälkeä pitkin.

Retkeni ovat matka rauhoittumiseen, hiljaisuuteen, sisäänpäin katsomiseen, mieleen tulevien ajatusten käsittelyyn ja luovaan oivaltamiseen. Matkan aikana tulee monesti päästäneeksi irti mieltä vaivaavasta huolesta ja huomaa oivaltansa jotain uutta ja positiivista.
Retkeni ovat sinulle hiljaista ja rauhoittavaa minä-hetkeä kaipaava, joka olet tasapainossa sukset jalassa ja haluat päästä luontoon liikkumaan ja kokemaan sen avaran ja sallivan tilan.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro mahdollisista ruoka-aineallergioista. Huolehdithan että sinulla on vapaa-ajan kattava vakuutus.

Ohjeistava varustelista

Lämpimät talvisaappaat (liukulumikengissä on EA-siteet eli tavallinen talvisaapas sopii. Mielellään irroitettavalla sisäsukalla, jotta saat kuivateltua kengän nopeammin.)
Rinkka tai ahkio omien tavaroiden kuljettamiseen
Makuupussi

Sään mukainen hiihtovaatetus, kerrospukeutuminen erittäin suositeltavaa
Aluskerrasto x 2 (saatat haluta vaihtaa kuivan kerraston kämpälle saavuttua)
Välikerrasto (fleece tai villavälipaita)
Hupullinen kuoritakki (päällystakki)
Kuorihousut
Hupullinen untuvatakki tai vastaava taukoja ja kämpällä tehtävää ulkoilua varten
Kahdet lämpimät sukat ja villasukat
Hiihtohanskat
Lämpimät rukkaset
Hiihtopipo
Lämmin vaihtopipo
Tuubihuivi

Matkapuhelin
Täyteen ladattu varavirtalähde (ja tarvittava latauspiuha)
Otsalamppu ja mahdollisesti varapatterit tai akku
Kiehuvaa vettä kestävä juomapullo (1L)
Välipalaa hiihtomatkoille ja muut henkilökohtaiset herkut
Pieni pyyhe
Henkilökohtaiset saniteettitarvikkeet, kämpällä on wc-paperia
Kosteuspyyhkeitä
Käsidesi
Henkilökohtaiset ensiaputarvikkeet (huom! avaruuslakana)
Laastareita ja rakkolaastareita
Kädenlämmittimet, varpaiden lämmittimet
Henkilökohtaiset lääkkeet
Herkkäuniselle korvatulpat
Valokuvausväline
Kirjoitusvälineet
Aurinkolasit kevätauringon aikaan
Aurinkovoide kevätauringon aikaan

Tornionlaakson neuvosto - Tornedalsrådet takes care of this site's marketing but is not responsible for the content nor selling the experiences.
Powered by Doerz Local